Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

RH povukla kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove

eu 2

Republika Hrvatska je odlučila povući kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Takva je odluka, objašnjavaju u Ministarstvu – donesena nakon ocjene postupka koji prethodi donošenju odluke o premještaju ove agencije iz Ujedinjene Kraljevine.

“Držimo da taj postupak ne osigurava vrednovanje svih kriterija na isti način, te da je bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove. Republika Hrvatska je međutim u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela EU. Držimo da bi temelj svih budućih odluka trebao biti načelo jednakosti među državama članicama, što ponajprije uključuje i ravnomjernu distribuciju sjedišta agencija i tijela Europske unije”, stoji u priopćenju MVEP-a.

Reagirala je zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan. “Hrvatska se povlači iz utrke za Europsku agenciju za lijekove par sati prije glasanja, jer druge države članice nisu prepoznale svu veličanstvenost naše kandidature. Sramotno i žalosno!”, napisala je Borzan na Twitteru. “Ima godinu i pol dana da upozoravam da se treba dobro pripremiti da bismo imali šanse za dobiti EMA-u. Naravno, Vlada je prijavu odradila 5 do 12”, nastavila je europarlamentarka. “Najgore je što će nam se ovaj debakl pamtiti i za ubuduće”, dodala je.(hrt)

Posljednje objavljeno

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal