SDP: Sramota u Bruxellesu, na listama čekanja 1,2 mil. građana

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i Siniša Varga na Iblerovom trgu održali su konferenciju za novinare na kojoj su komentirali povlačenje kandidature Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove.

“Hrvatska je jedina zemlja koja nema niti jednu europsku agenciju, a punopravna je članica EU-a. Vlada je taj proces dočekala spremno kao i obično, a prijavu za Agenciju pripremali su čak punih dvadeset dana. Švedska je imala svog ministra bez portfelja, čiji je posao bio da privuče agenciju za lijekove”, rekao je Davor Bernardić. “Dok su ostali ministri, kampirali u Londonu, naš ministar financija, Todorićev direktor u Agrokoru, kampirao je na Wimbledonu”, dodao je Bernardić. Poručio je kako hrvatskog preijera u Bruxellesu tretiraju kao potrčka, u Zagrebu glumi velikog vođu koji nije riješio nijedan problem – Agrokor, Inu, HEP i dogovore sa Slovenijom.

“Kad se usporede prijave Amsterdama, Milana, Kopenhagena i Bratislave vidi se da je Vladin pokušaj prijave “jalov i diletantski”. Da se od kandidature nije odustalo”, rekao je Siniša Varga – Hrvatska bi se osramotila, a kandidatura bi bila rangirana kao druga najlošija ili najlošija”. “Tome su pridonijele i izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da ne odobrava zajednice istospolnih partnera, te ministra zdravstva Milana Kujundžića da nitko nije toliko bogat da liječi svu djecu”, kazao je. Dodao je kako su oni u Bruxellesu postali predmet podsmjeha.

Nastavio je govoriti o “katastrofalnom” stanju u zdravstvu i pozvao ga premijera na “intervenciju i zaokret kako bi spriječio kolaps”. Naglasio je kako su čiste čekanja “eksplodirale” te da mu je premijer Plenković kao saborskom zastupniku odgovorio kako trenutno u Hrvatskoj na neku vrstu pregleda čeka 1,2 milijun građana. Dodao je kako je tijekom primopredaje vlasti u veljači 2016. godine taj broj iznosio 380 tisuća. (hrt.hr)

 

 

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.