‘Odsad struju kupujemo od HEP-a!’

DVA POZNATA GRADA U SRBIJI DONIJELA REVOLUCIONARNU ODLUKU ‘Odsad struju kupujemo od HEP-a!’

 

Poslije odluke srbijanskih gradova Kraljevo i Valjevo da na javnom natječaju za opskrbu strujom izaberu Hrvatsku elektroprivredu, Elektroprivreda Srbije i resorno ministarstvo poručili su upravama tih gradova da prije bilo kojeg aranžmana moraju platiti zaostale dugove nacionalnom dobavljaču, objavili su u petak beogradski mediji.
“Kraljevo i Valjevo, kad je riječ samo o javnoj rasvjeti, neće moći promijeniti dobavljača dok ne izmire ukupne dugove prema prethodnome”, rekao je srbijanski ministar energetike Aleksandar Antić.

On je naglasio kako su Zakonom o energetici predviđene takve situacije i da zabranjuje promjenu dobavljača ako korisnik električne energije nije prethodno platio sve dugove za opskrbu strujom prethodnom dobavljaču, prenosi RTS.

Elektroprivreda Srbije priopćila je da Kraljevo duguje oko 380.000 eura, a Valjevo oko 336.000 eura.

Tržište za opskrbu električnom energijom u Srbiji je otvoreno već četiri godine, a EPS je, kao ranije jedini dobavljač, zadržao 98 posto tržišta.

Radio-televizija Srbije podsjeća kako je Hrvatska elektroprivreda nedavno priopćila da u Srbiji već opskrbljuje strujom jedno poduzeće te da će uskoro uslijediti isporuka električne energije i za dva srpska grada.

U priopćenju HEP Energije navedeno je, podsjeća RTS, da se u Srbiji strujom opskrbljuje poduzeće “Cimos” te da je u završnoj je fazi i priprema isporuke električne energije za Kraljevo i Valjevo. (jutarnji.hr)

 

 

Facebook Comments