U ZAGREBU OSUĐENI SURADNICI ZLOGLASNE BANDE PINK PANTHER: Među njima je i bivši čelnik HVIDRA-e

Momčilo Vujačić, Dragan Šandak, Aleksandar Ćurković te bivši čelnik kaštelanske HVIDRA-e, Jozo Certa, osuđeni su na Županijskom sudu u Zagrebu na ukupno 20.5 godina zatvora zbog organiziranog krijumčarenja droge.
Ova četvorka provela je međunarodnu operaciju dilanja heroina, kokaina i hašiša, pod vodstvom zloglasne bande Pink Panther Duška Martinovića, piše Jutarnji. Njemu se sudi u Crnoj Gori u zasebnom postupku.

Krijumčarili su tri kilograma kokaina, 1.5 kilogram heroina te pola kilograma hašiša. Momčilo Vujačić osuđen je na 11 godina iza rešetaka, Šandak na tri i pol, Certa na tri i Ćurković na tri godine zatvora.
Oni su uhićeni nakon USKOK-ove akcije provedene u drugoj polovici 2015. godine. Istražitelji su pola godine nadzirali telefonske brojene osumnjičenih zbog sumnje da u Crnoj Gori nabavljaju kokain i heroin kojeg potom prodaju u Hrvatskoj. Sumnjali su i da heroin nabavljaju u Nizozemskoj te ga dovode u Hrvatsku.
Na izricanju presude nije se pojavio Jozo Certa. Momčilo Vujačić doveden je iz pritvora, dok su Ćurković i Šandak sami došli na sud, budući da su se branili sa slobode.(tportal)

Facebook Comments