Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ivica Todorić podnio prijedlog za ocjenu ustavnosti Lex Agrokor

Todorić

Ivica Todorić u subotu je na svom blogu objavio kako je Ustavnom sudu RH podnio Prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o postupku izvanredne uprave u tvrtkama od sistemskog značenja za Republiku Hrvatsku zbog kršenja njegovih ustavnih i temeljnih ljudskih prava.

“Prijedlog za ocjenu ustavnosti podnio sam zbog eklatantnog kršenja mojih ustavnih i temeljnih ljudskih prava”, istaknuo je Todorić na blogu. Napominje da su u prijedlogu i popratnim dokumentima koja su popunila “tri registratora” navedena sva kršenja njegovih ustavnih i ljudskih prava “kakva u suvremenoj Europi nisu viđena”.

Na blogu je na 50-ak stranica objavio u cijelosti prijedlog za ocjenu ustavnosti zakona, kao i prijedlog za privremenu obustavu izvršenja svih pojedinačnih akata i radnji koje se poduzimaju na osnovi tog zakona, s obrazloženjima. Todorić u blogu naglašava kako je donošenjem Lex Agrokor nepopravljiva šteta učinjena u dva aspekta.

“Kao posljedica primjene Zakona i provedbe izvanredne uprave nad društvom Agrokor i njegovim povezanim i ovisnim društvima, predlagateljima i prijašnjoj upravi je oduzeta mogućnost da sami provedu postupak restrukturiranja poslovanja na mnogo učinkovitiji i uspješniji način u usporedbi s postupcima koji su provedeni tijekom izvanredne uprave, čime je prouzrokovano znatno umanjenje vrijednosti tih društava”, ističe.

Osim toga, dodaje Todorić, otvaranjem postupka izvanredne uprave i imenovanjem izvanrednog povjerenika započeta je medijska kampanja koja, po svom opsegu, ima izravan učinak medijskog linča i najgrubljeg kršenja presumpcije nevinosti. Također, piše na Todorićevu blogu, zakon i izvanredna uprava nad društvom Agrokor poslužili su kao pravno i civilizacijski nedopuštena podloga kaznenom progonu. (hrt.hr)

 

 

Posljednje objavljeno

Karlovčanin osuđen zbog nevjerojatne gluposti: “Nazvao sam Hitnu i izlagao da imam koronu, jer nisam imao prijevoz od Mahična do Karlovca”

OgPortal

U dinamičnoj utakmici Ogulinci pobijedili

OgPortal

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal