Vlada u Šibeniku sa županima, gradonačelnicima i načelnicima

Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade sastat će se u Šibeniku sa županima, gradonačelnicima i načelnicima. Razgovarat će o gospodarstvu, poljoprivredi, regionalnom razvoju te zakonima koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju.

Najprije će se uvodno obratiti premijer Plenković, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župana Šibensko-kninske županije Goran Pauk te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.  Potom će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstaviti aktivnosti Ministarstva na jačanju suradnje s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u području zaštite potrošača, poticanja poduzetništva bespovratnim sredstvima te povratu sredstava iz Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013./2014. godinu.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zatim će predstaviti aktivnosti u području poljoprivrede, od mjera ruralnog razvoja, mjera iz fonda za pomorstvo i ribarstvo, preko izgradnje ribarskih luka, do reformskih zakona u poljoprivredi. Župan Pauk govorit će o inicijativi snažnijeg uključivanja županija u procese planiranja Kohezijske politike EU nakon 2020. godine.

Prije sastanka će se premijer sastati s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata, a u 11.30 sa županom Paukom i gradonačelnikom Burićem.(hrt)

Facebook Comments