Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Bunjac “Je li doista potrebno da uvozimo lišće?”

sabor1011_03

Uobičajeno, Sabor je zasjedanje počeo stankama. Božo Petrov (Most) tražio je stanku zbog aktualne političke situacije, a Branimir Bunjac (Živi zid-SNAGA) kako bi govorio o vanjsko-trgovinskom deficitu.

Imamo li viziju kako mi zamišljamo Hrvatsku za 10 ili 20 godina?, pitao je Božo Petrov saborske zastupnike u svom izlaganju nakon stanke. Možda se takva Hrvatska ponešto i razlikuje od čovjeka do čovjeka i njihovih snova, ali vjerujem da su principi kako mi zamišljamo tu bolju Hrvatsku, tu drukčiju Hrvatsku zapravo isti. Mislim da će svatko od nas vidjeti kao jaku, socijalno osvještenu, da ćemo je vidjeti učinkovitu, pravednu, transparentnu i okrenutu budućnosti. Zamislite takvu Hrvatsku i pokušajte usporediti sliku današnje Hrvatske i takve Hrvatske, izgleda li vam današnja Hrvatska pored takve Hrvatske kao oronuo starac?

Zastupnici će raspravljati o novom zakonu o strateškim investicijskim projektima te programskim i financijskim izvješćima Hrvatskog olimpijskog odbora za prošlu, pretprošlu i 2014.

Nakon što je dva puta mijenjan zakon koji je donesen 2013., Vlada predlaže novi Zakon o strateškim investicijskim projektima. Uz ubrzanje procedure, on predviđa promjenu kriterija o vrijednosti ulaganja pa bi se strateškom investicijom mogao proglasiti projekt vrijedan 75 milijuna kuna, a ne 150 milijuna kao do sada. Na otocima bi strateški projekt bio onaj vrijedan 10 milijuna kuna.

Zastupnici će raspravljati o novom zakonu o strateškim investicijskim projektima te programskim i financijskim izvješćima Hrvatskog olimpijskog odbora za prošlu, pretprošlu i 2014.

Nakon što je dva puta mijenjan zakon koji je donesen 2013., Vlada predlaže novi Zakon o strateškim investicijskim projektima. Uz ubrzanje procedure, on predviđa promjenu kriterija o vrijednosti ulaganja pa bi se strateškom investicijom mogao proglasiti projekt vrijedan 75 milijuna kuna, a ne 150 milijuna kao do sada. Na otocima bi strateški projekt bio onaj vrijedan 10 milijuna kuna.(hrt)

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal

Austrija će zajedno s Izraelom i Danskom proizvoditi vlastito cjepivo; Kurz: Ne želimo se isključivo oslanjati na EU

OgPortal

Neispravnost električnih instalacija je uzrok požara kuće u Sjeničaku Lasinjskom

OgPortal

Video koji je šokirao milijune: Stjuardesa ‘rastavila‘ svoje lice pa otkrila sasvim drugu ženu!

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih

OgPortal

U razvijenim zemljama raste prihvaćenost cjepiva

OgPortal