Sabor HNS-a, Ivan Vrdoljak jedini kandidat za predsjednika

U tijeku je Izborni sabor Hrvatske narodne stranke, kolacijskog partnera vladajućeg HDZ-a, na kojemu će se birati predsjednik stranke.
Jedini kandidat je bivši predsjednik Ivan Vrdoljak, odlučio je Središnji odbor stranke prihvativši prijedlog Predsjedništva.

Na početku zasjedanja, kojemu nazoči više od tisuću delegata iz cijele Hrvatske, HNS-ovi ministri, čelništvo stranke te predstavnici liberalnih stranaka iz Nizozemske, Češke, Makedonije, BiH i Mađarske, himnu je na saksofonu odsvirao kandidat za potpredsjednika stranke Ivan Gulam.

Vrdoljaka je za predsjednika stranke u studenom predložio Središnji odbor. Središnji odbor je tada prihvatio i prijedlog Predsjedništva da se u najuži tim predlože: za potpredsjednicu Marija Puh, za drugog potpredsjednika Ivan Gulam, a za zamjenika predsjednika sadašnji vršitelj dužnosti predsjednika stranke, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.
Vrdoljak je prije početka zasjedanja, upitan hoće li mu javnost vjerovati s obzirom da ga mnogi smatraju nevjerodostojnim političarem, rekao da hoće. Naravno da će vjerovati, jer rezultat u prvih šest mjeseci ne može biti bolji nego što je, rekao je i upitao tko je u škole uveo informatiku i nove kurikulume. Naglasio je da djeca danas škole upisuju sa šansom da će dobiti ista a možda i bolja znanja i kompetencije nego u Engleskoj i Irskoj. Za to se valja baviti politikom, poručio je Vrdoljak.

HNS će izabrati čovjeka za kojeg smatra da će najkvalitetnije zastupati interese svoje stranke. Suradnja s HNS-om do sada je iznimno dobra, radimo na zajedničkim projektima, poštujemo međusobne razlike i vjerujem da će ta suradnja biti dobra, rekao je Gordan Jandroković komentirajući povratak Vrdoljaka na čelo stranke.
Milorad Batinić rekao je da se od novog-starog predsjednika očekuje da nastavi gdje je HNS stao kada je krajem 2016. zacrtao nove smjerove stranke. Cilj je da revitaliziramo nove politike koje smo zacrtali za budućnost HNS-a, rekao je.

Objašnjavajući zašto je Vrdoljak jedini kandidat, rekao je da se u HNS-u puno razgovara na svim razinama, te da se u toj komunikaciji došlo do zaključka da je on najbolji kandidat.

Kazao je i da Vrdoljak nema namjeru vratiti se u Sabor i Vladu te da želi nastaviti raditi unutar stranke.

Što se rejtinga stranke tiče, rekao je da je cilj da on bude bolji, no da se u HNS-u time nikada nisu opterećivali. To su prvenstveno pokazali parlamentarni izbori, gdje smo po broju preferencijalnih glasova dokazali da smo treća stranka po broju glasova u RH, naglasio je. (hrt.hr)

 

Facebook Comments