Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

‘Sjedinjene Države mahnito donose odluke, ovo je čin rata’

Kim Sj Korea

NISMO MORALI DUGO ČEKATI ODGOVOR SJEVERNE KOREJE NA UN-ove SANKCIJE ‘Sjedinjene Države mahnito donose odluke, ovo je čin rata’

Zadnje sankcije koje je UN proglasio protiv Sjeverne Koreje predstavljaju čin rata, objavilo je u nedjelju sjevernokorejsko ministarstvo vanjskih poslova preko službene agencije KCNA.
“U potpunosti odbacujemo zadnje sankcije UN-a kao nasilni napad na suverenost naše republike i čin rata koji će uništiti mir i stabilnost Korejskog poluotoka i regije”, prenijela je priopćenje ministarstva KCNA.

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je jednoglasno uvelo nove sankcije Sjevernoj Koreji kojima se zabranjuje izvoz u Sjevernu Koreju oko 90 posto naftnih proizvoda, a izvoz sirove nafte ograničava na milijun barela godišnje. Također je naređen povratak u domovinu svih Sjevernih Korejaca koji rade u inozemstvu u roku od 12 mjeseci.

“Sjedinjene Države, potpuno zastrašene našim povijesnim ostvarenjem državne nuklearne sile, sve više mahnitaju u postupcima kojima nam donose najstrože sankcije i vrše pritisak na našu zemlju”, kaže se u priopćenju ministarstva.

“Mi ćemo i dalje jačati našu obrambenu snagu zastrašivanja kojoj je cilj iskorijenje američke nuklearne prijetnje, ucjene i neprijateljskih postupaka uspostavljanjem praktične ravnoteže snage sa SAD-om”.

“Mi definiramo ovu ‘rezoluciju o sankcijama’ koju su pokrenule SAD i njeni sljedbenici teškim kršenjem suverenosti naše Republike i kao čin rata kojim napadaju mir i stabilnost na Korejskom poluotoku i u regiji i stoga je kategorički odbacujemo.”

Sjeverna Koreja je također upozorila sve one koji su glasovali za rezoluciju da će se suočiti s gnjevom službenog Pyongyanga.

“One zemlje koje su podigle ruke za rezoluciju o sankcijama u potpunosti su odgovorne za sve posljedice koje će prouzročiti ta rezolucija i mi jamčimo zauvijek da će platiti visoku cijenu za to što su učinile.” (jutarnji.hr)

 

Posljednje objavljeno

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal

Provedena akcija na alkohol -11 vozača isključeno iz prometa

OgPortal