Aktualno Županija

Očajna majka mladića koji je sletio u Dobru i poginuo: “Moga Igora više nema, ali molim vas, vratite mi samo jednu njegovu stvar”

Izvlačenje Golfa iz Dobre

Prije dva mjeseca Antun Matusak(23) i Igor Bošnjak(27) s ozaljskog područja u Tomašnici su sletjeli u Dobru i na mjestu poginuli. Njihova je smrt potresla čitavi kraj, dakako, najviše je tuge donijela u njihove obitelji. Majka Igora Bošnjaka, Blaženka, morala se pomiriti s gubitkom sina, no postoji jedna stvar s kojome se nikako ne miri. Ona tvrdi da su iz Igorova Golfa III nestale role, njegov najdraži predmet, i to kada je vozilo bilo smješteno u policijskim prostorijama radi vještačenja. S druge strane, karlovačka policija tvrdi da su role prilikom izvlačenja vozila pale u Dobru, te da nisu mogle niti dospjeti do policijske garaže. Ovu tužnu priču kroz njezinu tragediju ispričao je Jutarnji.hr.

U izmučenom tijelu gorio mali plam

Pokojni Igor Bošnjak

Svi koji su upoznali Igora kažu da je bio poseban dečko.
– Završio je za vodoinstalatera, ali se prekvalificirao za električara, jer je znao sa strujom. Odmah se zaposlio i bio je odličan radnik. Kada mu se pružila prilika da ode u Njemačku, iskoristio ju je. Od prve kune pa do posljednjeg eura koji je zaradio davao je majci, koja je morala brinuti i o dvije mlađe sestre i 13-godišnjem bratu. Bez njega ih majka ne bi mogla podići i školovati. Bdio je nad njome kada se oporavljala od dva tumora i moždanog udara i branio je od oca alkoholičara u trenucima kada mu je piće uzimalo razum. U Njemačkoj je uzeo godišnji kako bi svojima pripremio drva za zimu, poplaćao račune i ostavio im dovoljno novca za život do sljedećeg godišnjeg, piše Jutarnji.hr

Blaženka je imala težak život, rođena je u siromaštvu, nije bilo novca za više od petoga razreda osnovne škole, ali je zato počela raditi sa 15 u susjednoj Sloveniji. Nije je bilo sramota u selu tražiti komad kruha u dane kada djeci nije imala što staviti za stol. U tom mršavom, ispijenom, izmučenom i ranjenom tijelu gorio je još samo jedan mali plam, ali njega je onoga dana ugasila nabujala Dobra.

Nakon nekoliko pokušaja dozvolili su joj da vidi sinov auto koji je bio parkiran u prostorijama interventne policije u Malom Erjavcu, no nju zanima samo jedna stvar.
– Ma ne zanima me auto, ne želim ga u svojem dvorištu, ni njegov alat iz gepeka ni gedore ni mašinice, ništa me ne zanima. Došla sam tamo zbog rola. Da, to je nešto što je moj sin Igor obožavao, nešto od čega se nije odvajao, ni kada je radio u Njemačkoj, ni kada je bio u Ozlju, pa ni posljednjeg dana svojega života. Evo, tu su slike na kartici njegova mobitela, vozio ih je i dan prije smrti. Samo sam to htjela, uzeti ih i staviti pored njegova groba – priča Blaženka dodajući da ih je vidjela baš tamo i baš onako kako ih je i on uvijek držao, u crvenoj najlonskoj vrećici svezanoj u čvor.