Putnici čuli lupanje ispod autobusa, a kada su se zaustavili, imali su što vidjetia: ‘Jadnik se pet sati držao’

ŠOK NA AUTOCESTI ZA ZAGREB! Putnici čuli lupanje ispod autobusa, a kada su se zaustavili, imali su što vidjetia: ‘Jadnik se pet sati držao’

Nakon što je pogibija malene migrantice, djevojčice od šest godina na granici Srbije i Hrvatske, punila novinske stupce, umalo se dogodila još jedna tragedija.
Naime, kako saznaje Slobodna Dalmacija, dječak imigrant od kojih 12 – 13 godina se tijekom utorka, 26. prosinca, provukao u podvožje autobusa hrvatskog prijevoznika Čazmatransa u Beogradu.

Autobus se kretao na svojoj redovitoj liniji za Zagreb, a dječak se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i smjestio se u podvožje te pet sati riskirao život kako bi došao do hrvatske metropole. Samo pukom srećom nije pao među kotače i poginuo.

Temperature su bile jako niske, a dječaka su dok je putovao u lice derale čađa, voda s kolnika i prašina. Koliko se grčevito držao za podvožje svjedoče i njegove krvave ruke…

– Bus je iz Beograda krenuo u 11.30 sati. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk.

Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk zaustavili smo autobus. Čim je autobus stao mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku.
Bio je prljav do bola, kao da mu je netko ugljenom lice namazao. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta – ispričao je za ‘Slobodnu’ Anđelko Nežić, putnik koji je bio u tom autobusu.

– Dječak je jako mršav, nema ga se što vidjeti. Ja i još par ljudi smo otišli na benzinsku i uzeli smo mu nešto za jest i pit. Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvozju, ne znam kako je izdržao – napominje Nežić.

Zatražili su i komentar iz Čazmatransa.

– Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dječak je ušao u Beogradu ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati.

Najprije je jedna gospođa čula lupanje, te je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo.

Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika – kaže Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa za Slobodnu Dalmaciju. (jutarnji.hr)

Facebook Comments