Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Postigli smo solidne rezultate

Plenković

Otvarajući današnju sjednicu Vlade, posljednju u ovoj kalendarskoj godini, premijer Andrej Plenković rekao je da misli kako su, s obzirom na sve okolnosti, postigli solidne rezultate.

Kazao je prije svega da je “nakon uspješnog rebalansa proračuna” Ministarstvo financija u zadnjim danima kalendarske godine pronašlo dodatna sredstva koja će se preraspodijeliti za dugove u zdravstvu, i to 100 milijuna kuna za državne bolnice i 97 milijuna za županijske.

Govoreći o mjerama zapošljavanja, rekao je da će Vlada, koristeći nacionalna sredstva i sredstva Europskog socijalnog fonda, dodijeliti milijardu i 600 milijuna kuna za zapošljavanje. Smjernice aktivne politike zapošljavanja će javnosti biti predstavljene sutra, a ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić detaljno je o njima jutros govorio u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”. Premijer Plenković prije prihvaćanja ovih smjernica od strane Vlade komentirao je kako je dobro da dio tih aktivnosti ide i za jačanje demografske revitalizacije društva, odnosno izlaženje u susret mladim obiteljima da mogu računati na rad dječjih vrtića i kasnije poslijepodne.

Premijer je osudio napad na Hrvate u Sonti, dodavši kako je Ministarstvo vanjskih poslova uložilo prosvjednu notu. Pozvao je Srbiju da zaštiti svoje građane koji su hrvatske nacionalnosti.

Vlada će na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici ukinuti odluku o zabrani angažiranja stručnjaka za odnose s javnošću, odnosno tvrtki u trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežni vlasnik. (hrt)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal