Nova godina veselo je dočekana i diljem svijeta

Spektakularnim vatrometima od Sydneya preko Hong Konga i Moskve do Pariza i Londona svijet je uz pojačane mjere osiguranja zakoračio u 2018.

U New Yorku više od milijun stanovnika i turista unatoč temperaturi od 12 stupnjeva Celzija ispod ništice pratilo je tradicionalno spuštanje kristalne kugle u ponoć na Times Squareu, a u Novu godinu ušli su uz nastupe Mariah Carey, Sugarlanda i Nicka Jonasa.

U europskim gradovima 2018. su milijuni dočekali uz proslave na ulicama gradova.

Deseci tisuća okupili su se u Berlinu uz brandenburška vrata gdje su uz 3D svjetlosne efekte ušli u 2018. U Berlinu zabilježeno je nekoliko izoliranih slučajeva seksualnih napada i sedam je osoba uhićeno. Grad je organizirao posebne sigurne zone na ulicama za žene. Proslava u Kolenu, gradu u kojemu su žene prije dvije godine prijavile više od 1.200 seksualnih napada na dočeku, protekla je mirno.

Parižani i njihovi gosti u ponoć su uz Slavoluk pobjede i na Elizejskim poljanama uz vatromet obilježili dolazak nove godine. Snažne mjere sigurnosti bile su na snazi u čitavoj zemlji uz 99.000 vojnika i policajaca raspoređenih na ulicama.

U Londonu mase su uz vatromet i 12 udaraca zvona Big Bena dočekale 2018. Legendarni sat u četverogodišnjem je programu obnove no radio je za blagdane.

Prije Europe i Azija i Australija veličanstveno su ušle u novu 2018.
Vatromet u Sydneyu iznad mosta Harbour Bridge pratilo je 1,6 milijuna ljudi.

Spektakularni vatromet organizirao je Hong Kong, a Dubai je imao laserski show na najvišoj zgradi na svijetu Burj Khalifi.

U Džakarti nekoliko stotina indonezijskih parova proslavilo je dolazak 2018. vjenčanjem na Novu godinu.

Na Filipinima je više od dvije stotine ljudi ozlijeđeno u vatrometima, a jedna je osoba i preminula. (hrt.hr)

 

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.