Ukraden milijune eura vrijedan nakit iz pariškog hotela Ritz

Naoružani lopovi ukrali su jučer milijune eura vrijedan nakit iz pariškog hotela Ritz. Dio počinitelja uhićen je.

Petorica razbojnika jučer oko 18 sati sjekirama su razbila izlog luksuzne trgovine u slavnom hotelu Ritz na trgu Plas Vandom na desnoj obali Sene. Ukrali su nakit vrijedan oko 4 i pol milijuna eura.

“Bila sam u Ritzu u baru i pila koktel. Začuli su se pucnjevi. Ugledala sam muškarce s pištoljima i kapuljačama na glavama. Pobjegla sam iz bara i odjednom se našla u podrumu. Nastavila sam trčati zajedno s drugima. Prešli smo preko hotelskog vrta i lupali po prozorima ureda na koje smo naišli. Ljudi su nas pustili unutra. Nisam znala što se događa, mislila sam da je riječ o napadu na hotel”, rekla je jedna svjedokinja.

I zaposlenik susjednog hotela, koji je želio ostati anoniman, svjedočio je panici koja je nastala. “Čuli smo buku s ulice. Provirili smo van, a prolaznici su počeli utrčavati u naš hotel i govoriti nam da se moramo zabarikadirati. Od policije nismo mogli ništa doznati jer su oni u tom trenutku bili u akciji.”

Uhićena su trojica lopova, a dvojica su uspjela pobjeći. Policija je objavila da je spasila dio plijena iz Ritza, hotela koji je bio dom dizajnerice Coco Chanel. U njega je volio svraćati i Ernest Hemingway, a tu je posljednju noć u životu provela princeza Diana. (hrt.hr)

 

Facebook Comments