Opet odgoda Pelješkog mosta, stigla žalba Strabaga

Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) stigla je žalba Strabaga AG na odluku Hrvatskih cesta vezano uz izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama.

Žalbeni razlozi nisu javno dostupni i postat će to tek kada Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odluči o žalbi, a podatke o čemu je riječ mogu imati samo žalitelji, naručitelji, ali i odabrani ponuditelji koji će se moći očitovati o žalbenim navodima, poručili su za N1 iz Strabaga.

Strabag je, podsjetimo, nedavno ‘srušio’ i natječaj za zagrebački Rotor.

Hrvatske cesete izabrale su prije desetak dana kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation (CRBC) za gradnju mosta. Ponuda koju su dostavili bila je u iznosu 2,6 milijardi kuna s PDV-om i uvjerljivo najniža od svih pristiglih. Predviđeno je da se most sagradi u roku od 36 mjeseci.

 

Inače, za gradnju prve faze Pelješkog mosta Hrvatske su ceste dobile tri ponude – kineskog konzorcija, potom talijanskog Astaldija i turske tvrtke IC Ictas te ponudu njemačkog Strabaga.

Od mogućih osam ponuditelja koji su prošli prvu pretkvalifikacijsku fazu, tri su navedena ponuditelja predali svoje ponude za izgradnju prve faze Pelješkog mosta, čija je vrijednost zajedno sa pristupnim cestama procijenjena na 1,8 milijardi kuna.

Tri su ponude u Hrvatskim cestama otvorene 15. rujna prošle godine. Zajednička ponuda Astaldija i turske tvrtke iznosila je 2,55 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,19 milijardi kuna s PDV-om, a Stragabova 2,62 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,28 milijardi kuna s PDV-om. Kineski konzorcij “China Road and Bridge Corporation” dao je ponudu od 2,08 milijardi kuna bez PDV-a odnosno 2,6 milijardi s PDV-om. Rok za evaluaciju ponuda bio je 120 dana, a sam izvođač objavljen je pri kraju tog roka. (Tportal)

Facebook Comments