Radnici Uljanika sastali su se s Upravom: U utorak štrajkaju?

Oko 300-ak nezadovoljnih radnika Uljanika koji zbog neisplate plaće za prosinac planiraju štrajk, okupili su se u ponedjeljak spontano pred zgradom Uprave. To je, kako smo doznali, rezultat nezadovoljstva dosadašnjim radom Uprave ali i sindikata. Đino Šverko, predstavnik sindikata potvrdio je okupljanje te dodao da isto nije bilo organizirano od strane sindikata.

– U tijeku je sastanak s Upravom, a nakon toga će se znati više. Za sutra najavljeni štrajk radnika najvjerojatnije će biti na radnim mjestima, a ne na ulici, ali još ne znamo sve detalje. Sve ovisi o dogovoru s Upravom – rekao je Šverko.

Nekolicina radnika nam je kratko kazala da su se radnici spontano organizirali preko društvenih mreža, te izašli pred Upravu.

– Valjda ćemo znati više danas jer je uprava sazvala u 13 sati skup radnika na otoku u Uljanik – rekao je jedan radnik.

Vlada je na sjednici 11. siječnja ovlastila Ministarstvo financija da u ime RH izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanika radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije  Jamstvo postaje aktivno tek odobrenjem  Europske komisije.(24sata)

Facebook Comments