BAHATI HDZ-OVCI IZ ZLATNE DOLINE Saborski zastupnik Franjo Lucić pijan vozio autocestom i htio podmititi novinara. Ali nije jedini iz tog kraja koji ima probleme sa zakonom

Saborski zastupnik i bivši šef županijskog HDZ-a, Franjo Lucić, koji se nedavno našao usred afere pokušaja podmićivanja novinara, danas je opet osvanuo na stranicama medija. Prema informacijama koje su dospjele u javnost Lucić je ovaj put vozio pripit, a policija ga je zaustavila na autocesti A3, kod mjesta Lužani. Iako su se u medijima pojavile informacije da je zaustavljen najvjerojatnije zbog prebrze vožnje te da je prema prometnim policajcima bio drzak, iz PU brodsko – posavske to su ipak demantirali, no potvrđeno je da je kažnjen s 1000 kuna te mjesec dana neće smjeti za upravljač automobila.

„U okviru preventivno represivne akcije u prometu, koju su ovaj vikend proveli policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 28. siječnja, oko 0.50 sati, na autocesti u blizini Lužana, između ostalih u prometu je kontroliran 59-godišnji vozač osobnog automobila (državljanin Republike Hrvatske). Alko testom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0.54 promila. Protiv vozača je izrečena novčana kazna od tisuću kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana, a sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također napominjemo da prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo nikakvog drskog i bezobraznog ponašanja od strane vozača, niti remećenja javnog reda i mira“, stoji u odgovoru iz PU brodsko posavske.

Afere iz Zlatne doline
Podsjetimo, protiv HDZ-ovca Lucića pokrenuta je istraga zbog tvrdnje novinara Drage Hedla da ga je Lucić pokušao podmititi kako ne bi objavio tekst o njegovim sumnjivim poslovima. Nakon što je afera dospjela u javnost, Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke, no ne i na dužnost zastupnika u Saboru.

No, bivši gradonačelnik Pleternice nije jedini HDZ-ovac iz Požeško-slavonske županije koji se našao u središtu skandala.
Bahatim i nasilnim ponašanjem „proslavio se“ i ex gradonačelnik Požege, Vedran Neferović (HDZ), koji je fizički nasrnuo na novinara lokalnog 034 portala, Mladena Mirkovića.
„Čim sam ušao, pitao me za tekst koji sam napisao i onda me napao, istukao, izgurao van… Lupio mi je glavom o zid, odgurao me niz stepenice, udarajući me nogama. Psovao je, prijetio da će ubiti mene i cijelu redakciju“, ispričao je tada novinarima Mirković, koji je odmah nakon napada pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio postupak HDZ-ova kandidata za dožupana na lokalnim izborima, od kojeg je, zbog spomenutog incidenta, zatražio da ne sudjeluje aktivno u kampanji te da se ispriča napadnutom novinaru.
Nedavno je u medije dospjela i još jedna afera iz Zlatne doline – potresna ispovijest supruge požeško-slavonskog župana, HDZ-ovca Alojza Tomaševića. Mara Tomašević je izjavila da ju muž godinama zlostavlja i da je o tome dvaput obavijestila i samog Andreja Plenkovića, no odgovor nikad nije dobila. Ipak, u neočekivanom obratu, Mara Tomašević je povukla sve optužbe za obiteljsko nasilje protiv svog supruga. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je novinarima da je raspustio županijski ogranak stranke te da ne vidi kako bi Tomašević mogao ostati na mjestu župana u slučaju da se optužbe pokažu točnima. No, Alojz Tomašević je objavio kako izlazi iz HDZ-a, ali i dalje sjedi u udobnoj fotelji župana.

Facebook Comments