Petrov: Tko piše hrvatsko-ugarsku nagodbu?

Hrvatski sabor nastavio je današnji rad zahtjevima za stankom. Potom je nastavljena rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Božo Petrov (MOST) zamolio je da mu se kaže tko danas piše hrvatsko-ugarsku nagodbu. Nije slučajno da je premijer na aktualnom satu govorio da se s Mađarima pregovara u vezi s Inom. Mi smo se isto upitali kao i hrvatska javnost – tko s kim pregovara, koje je hrvatsko stajalište po tom pitanju te ima li nekih zaključaka, rekao je Petrov.

Zatim su se dogodile dvije bitne situacije oko tvrtki vezanih za Inu – Ine Rafinerije Sisak i Petrokemije. Kad posložite kockice i kad gledate širu sliku onda shvatite da zapravo postoji ucjena neisporukom plina Petrokemiji da bi Hrvatska pristala da se ugasi Rafinerija u Sisku. Zanimljivo je da kada to tako zaključite onda se dogodi da Mađari došapću Nacionalu za tajni sastanak.

Jedan od zaključaka sa sastanka je da se Rafinerija Sisak gasi. A svi saborski zastupnici dobili su na uvid rezultate poslovanja Rafinerije Sisak i vidjeli su da ona može poslovati uredno, kazao je među ostalim Božo Petrov.(hrt)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.