Tvrtka u kojoj je radio Ramljak među savjetnicima Agrokora

Nekoliko medija objavilo je večeras tekstove o tome kako je tvrtka Texo Management, u kojoj je radio izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, sklopila ugovor s tvrtkom Alix-Partners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora te za savjetovanje svaki tjedan naplaćuje gotovo 250.000 kuna.

Iz AlixPartnersa HTV-u objašnjavaju da su za podizvođače angažirali domaće tvrtke: Altera Corporate Finance, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri i Texo Management. Sve su one, navode, uključene u trošak AlixPartnersa i nemaju izravni ugovor s Agrokorom. Ističu da je trošak domaćih resursa niži nego da tim čine samo međunarodni savjetnici. Naknada savjetnicima do kraja postupka se procjenjuje na oko 1% Agrokorova duga.

“Iznos koji je nešto manji od 1% ukupnog duga Agrokor grupe je značajno ispod usporedivih situacija u svijetu. U 26 usporedivih situacija, ukupne naknade profesionalnim savjetnicima su se kretale u rasponu od 0,8% do 19,2% ukupnog duga, prosječno 3,3%”, navodi Izvanredna uprava Agrokora.

“Troškovi u slučaju Agrokora očekuju se u iznosu manjem od jedne trećine ovog prosjeka, iako se navedeni prosjeci odnose na samo jednu kompaniju jednostavne kapitalne strukture te nisu u potpunosti usporedivi sa sustavom Agrokora, čija je struktura kao što smo na početku rekli bitno kompleksnija”, stoji u objašnjenju.

Dodaju i da su od listopada 2017. svi troškovi savjetnika i restrukturiranja navođeni u mjesečnim izvješćima koja su svakoga mjeseca objavljivana na Agrokorovoj internetskoj stranici. (hrt.hr)

 

Facebook Comments