Za dugoreški HDZ županijski kapitalni projekti su i stranački, a Boljara prozivaju da umanjuje njihovu važnost

Na naš tekst kako je dugoreški HDZ pobrojao sve aktualne projekte koji se provode u Dugoj Resi vrijedne čak 17 milijuna kuna, pa ih “strpao” u svoj program realizacije u ovom mandatu, reagirao je Zlatko Grčić, kako kaže, u dvostrukoj ulozi, kao predsjednik GO HDZ-a Duga Resa i kao potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije.

Ima potrebu objasniti kronologiju događaja, pa njegovo priopćenje u o tom obliku prenosimo u cijelosti.

– Neposredno prije blagdana Svih Svetih, 2016. godine je održan jedan u nizu redovitih sastanaka Gradskog odbora HDZ-a Duga Resa sa sadašnjim županom g. Damirom Jelićem za kojega se tada već na terenu očekivalo da će biti kandidat za župana Karlovačke županije. Na navedenom sastanku su definirani gradski i županijski projekti za predstojeće izbore.

– Drugi sastanak predsjedništva HDZ-a Duga Resa sa g. Damirom Jelićem je održan oko Božića 2016. godine. Tada se razgovaralo o stvaranju strategija za izbore i definiranju projekata.

– U predizbornom, izbornom i postizbornom vremenu održano je nekoliko sastanaka s kandidatom za župana g. Damirom Jelićem po pitanju projekata od kapitalne važnosti.

– U studenom 2017.godine održan je sastanak predsjedništva HDZ-a Duga Resa i Županijske organizacije HDZ-a po pitanju kapitalnih projekata.

– Krajem 2017.godine u Ozlju je održan sastanak Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije po pitanju projekata za svaku pojedinu općinsku i gradsku organizaciju.

– U međuvremenu župan g. Jelić održava sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina po pitanju projekata.

– Na sastanku u Ogulinu održanom 22. siječnja 2018. Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije je prihvatio sve projekte. Također, Županijski odbor je dao potvrdu o projektima u Dugoj Resi i svim drugim projektima o kojima se razgovaralo sa županom.

– Završni sastanak u Karlovačkoj županiji po pitanju promocije projekata između župana i svih gradonačelnika i načelnika Karlovačke županije je održan 24. siječnja 2018. godine, a među predstavljenim projektima su bili i onu za Grad Duga Resu. Na ovom posljednjem navedenom sastanku nitko iz Grada Duge Rese se nije pojavio, a bili su pozvani i gradonačelnik g. Boljar, ili njegovi zamjenici ili bilo tko od pročelnika u gradu.

– Nedugo nakon toga, 25 siječnja 2018. održana je medijska prezentacija projekata Karlovačke županije na kolegiju župana.

– Zar aktualna vlast u Dugoj Resi ne vidi to što vide svi drugi građani koji su prilikom obilaska terena sami ukazali na probleme koji se sada rješavaju u ovom četverogodišnjem razdoblju?

Iz prikazanog, mogu zaključiti da gradonačelnik grada Duge Rese g. Boljar pokušava umanjiti važnost projekata koji se realiziraju u suradnji s Karlovačkom županijom. Svi projekti (njih čak 407) koji su predstavljeni ispred Karlovačke županije su dobra i nužna stvar kako za čitavu županiju, tako i za naš grad Dugu Resu. S obzirom da se gradonačelnik Duga Rese nije odazvao na sastanak iniciran od strane Županije, a koji je od velike važnosti za prosperitet i razvoj našeg grada, zamolio bi gospodina Boljara da nam objasni zašto umanjuje vrijednost tih projekata? (KAportal)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.