Aktualno OG sada Ogulin

Javljanje Davora Rostuhara u Obrtničku i tehničku školu Ogulin

Učenici, 1.a, 1.b i 1.c razreda Obrtničke i tehničke škole Ogulin sudjelovali su u kvizu “Budućnost polarnih krajeva” te osvojili najveći broj bodova od ukupno 60 škola koje su sudjelovale u kvizu. Davor Rostuhar odlučio je nagraditi učenike Obrtničke i tehničke škole te ih nazvati u učionicu koristeći Skype. Svaki tjedan na stranicama KEK-a objavljivali su se članci na temu polarnih krajeva, a na kraju svakog članka učenici su ispunjavali kratki kviz. Rezultati kviza su se objavljivali na početku novoga tjedna, a školu s najviše bodova Davor je direktno kontaktirao s Antarktike u učionicu.
Učenici su s Davorom razgovarali o tome kako održava fizičku spremnost, koliko se dugo spremao za taj put, koja je bila najniža temperatura, koje je sve životinje sreo, u kojim se bojama manifestira polarna svjetlost, koja je najveća opasnost za čovjeka na Antarktici i slično. Njegovo je javljanje zajedno s učenicima pratila  profesorica geografije Martina Regetaš.
Učenici su uložili veliki napor u provedbu projekta sakupljanja plastičnih čepova, te su pratili Davora Rostuhara  tijekom cijele ekspedicije i time učili o polarnim krajevima.

Projekt se sastojao od tzv. izazova na području ekologije, umjetnosti, poduzetništva, sporta i dobrote gdje su učenici razvijali svoju kreativnost i stvaralaštvo. Učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin odlučili su se za područje dobrota, te su prikupljali plastične čepove. Plastični čepovi će se donirati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL), koja provodi akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.
Inače, Davor je već 2016. godine posjetio Obrtničku i tehničku školu Ogulin i održao učenicima predavanje, budući da se tada škola uključila u projekt Hrvatska iz zraka. Uspješna suradnja se nastavlja!