Koalicija s HDZ-om? Samo u velikoj nuždi. SDP će uskoro objelodaniti reformski paket za koji će tražiti i podršku HDZ-a’

KOMADINA O BRKIĆEVOJ IZJAVI ‘Koalicija s HDZ-om? Samo u velikoj nuždi. SDP će uskoro objelodaniti reformski paket za koji će tražiti i podršku HDZ-a’

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je izjave Milijana Brkića o tome da za Hrvatsku nema napretka bez suradnje HDZ-a i SDP-a, što se u dijelu javnosti protumačilo kao najava velike koalicije.
– Izjave Milijana Brkića o nazovi velikoj koaliciji vidim kao čisto prigodničarske u povodu posjete našem iseljeništvu, da ne kažem desnoj provenijenciji, u koju očito i sam spada. Lijepo je to čuti, ali u HDZ-ovu iskrenost se nikad nisam ufao. Rekao sam već, velika koalicija s HDZ-om jedino u velikoj nuždi, rekao je Komadina.

– A da SDP ima tema i reformskih paketa na kojima će tražiti konsenzus i podršku HDZ-a, ima. To će u naredno vrijeme biti objelodanjeno.

No, Brkiću poručujem, ako je protiv robovanja ideologijama, neka prvo prihvate izvorišne osnove Ustava koje kažu da je Hrvatska nastala na temeljima antifašizma, dodao je, piše Novi list. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments