PONOĆNI HOROR U NOVOM ZAGREBU! U strašnom požaru jedna osoba izgubila život, a druga je spašena u posljednji trenutak: ‘Gurala je glavu kroz prozor’

U stravičnoj vatrenoj stihiji koja je pod nerazjašnjenim okolnostima izbila noćas nešto prije jedan sat nakon ponoći u stanu u zgradi u Ulici Vojina Bakića u novozagrebačkom naselju Središće, život je izgubila jedna osoba dok su drugu zagrebački vatrogasci spasili doslovno u zadnji čas!

Kako doznajemo, netko od stanara zgrade dramatičan apel u pomoć odaslao je na 193 u 00:58, a svega šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su već bili na poprištu buktinje. Iz stana na trećem kat četverokatnice kućnog broja 4, a koja se nalazi u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti, sukljali su vatra i dim u zrak a devet vatrogasaca uhvatilo se u koštac s nastalom situacijom te su utrčali u vatreni kaos u kojem su se za život borile dvije osobe.

Jednoj, međutim, po njihovom ulasku više nije bilo spasa jer je bila skroz opečena te je podlegla ozljedama, dok su drugu osobu u zadnjim sekundama izvukli van a činjenici da je preživjela doprinijelo je i to što je, govore nam svjedoci tragedije, gurala glavu kroz prozor ne bi li uspjela nekako disati.

No gašenje opožarenog stana i spašavanje ljudskih života vatrogascima je, doznajemo, od samog dolaska bilo komplicirano jer svojim vatrogasnim vozilom nisu mogli pristupiti dvorišnoj strani zgrade zbog gusto parkiranih automobila pa samim time, zbog onemogućenog pristupa, osobi koja je vapila za pomoći kroz zadimljeni prozor, su postavili samo uskočni zračni jastuk u slučaju da odluči skočiti. A njezino spašavanje su odradili s unutrašnje strane zgrade, ulaskom u stan.

Policijske ekipe za očevid danas će imati pune ruke posla jer je to bio drugi po redu veliki požar u svega četiri sata koji je izbio u metropoli. Četiri sata prije toga, iz plamtećeg stana vatrogasci su spasili četiri osobe u Ronjgovljevoj ulici u Prečkom. Dvoje od njih bila su djeca, a liječničku pomoć zbog udisanja dima potražilo ih je troje spašenih.

U oba slučaja materijalna šteta je ogromna, a od početka ove godine, zagrebačkim vatrogascima je u Središću bio 108 požar po redu.(jutarnji.hr)

Facebook Comments