Zaskočio Vučića dok je hodao prema Saboru i razgnjevio ga

I PLENKOVIĆ PRIMIO VUČIĆA, NA DNEVNOM REDU BILA I RATNA ODŠTETA, BULJ IZAZVAO INCIDENT Zaskočio Vučića dok je hodao prema Saboru i razgnjevio ga

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak se, nakon susreta s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović u sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj, susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.
– S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima izmedju dvije države – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE, objavio je Plenković na svojem Twitteru nakon sastanka.
Hrvatski premijer ga je primio u Banskim dvorima oko 14 sati, a srpski predsjednik se tom prilikom upisao i u Zlatnu knjigu u Vladi RH, kao što je ranije Vlada i najavila. Zlatna knjiga nalazi se u jednom od salona Vlade, a u nju se i inače upisuju strani gosti.
Vučić je nakon sastanka s Plenkovićem oko 16 sati prešao Markov trg kako bi se susreo s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, no na putu do Sabora došlo je do manjeg incidenta kada je saborski zastupnik Miro Bulj počeo dobacivati srpskom predsjedniku.

– Kada ćeš posjetiti hrvatsku Glinu, pitao je Bulj Vučića, koji se na to prilično naljutio.
Novinarima je naknadno objasnio kako Vučić tim ljudima duguje ispriku.

– Prije svega, on je trebao otići tome narodu i objasniti jer on je bio glavni huškač u Šešeljovom pokretu. Trebao se ispričati tim ljudima jer je načinio veliko zlo srpskoj nacionalnoj manjini, a nakon toga i Hrvatskoj, kazao je Bulj za N1.
Vučić je tijekom prelaska preko Markovog trga odgovorio i na novinarsko pitanje je li na sastanku s predsjednikom Vlade bilo govora o ratnoj odšteti.

– Da, to je tema koju je otvorio Plenković, ja sam imao sasvim drugačiji stav o tome i ja sam mu to rekao, kazao je Vučić.

Sastanak s Jandrokovićem završio je u 16:40. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.