Aktualno OG sada Ogulin

Aktivni već 58 godina!

Godišnja skupština DVD-a Turkovići održana je u prostorijama njihova doma u Turkovićima.  Društvo je osnovano  1960. godine. Aktivno,dakle,  djeluje već punih 58 godina, što je za jedno malo naselje dugo razdoblje. Broji 120 članova. Od toga 68 članova od 18 do 89 godine,  te 34 člana vatrogasne mladeži.
Predsjednik DVD-a Turkovići   Josip Turković  pozdravio je sve prisutne goste  i to predsjednika Područne vatrogasne zajednice Ogulina  Franju Kolića, predstavnike društava iz susjednih gradova i općina, te na svečanom dijelu gradonačelnika Dalibora  Domitrovića  i predsjednika Gradskog vijeća  Željka Stipetića.

lzmeđu svih redovnih aktivnosti koje su se odradile u protekloj godini predsjednik je istaknuo jedan važan događaj, a to je da su  uspjeli smo ponovo oformiti jednu ekipu vatrogasnog podmladka koja je pokazala veliki potencijal i postigla odlične rezultate na natjecanju. Na 1 1. KUP-u DVD-a Ribarići zauzeli su treće mjesto i osvojili priznanje i pehar te u Gradskom natjecanju zauzeli drugo
mjesto i osvojili priznanje i pehar.

Na kraju skupštine podijeljene su vatrogasne spomenice za 10, 20, 30 i 40 godina rada u društvu i  uspješan rad u vatrogasnoj organizaciji, te vatrogasna spomenica VATROGASNI VETERAN za dugogodišnji operativni rad.
Vatrogasnu spomenicu za 10 godina dobili su:
l.Mihaela Turković
2.Sonja Turković
3.Drago Gašljević
Vatrogasnu spomenicu za 20. godina dobili su:
l.Mario Turković
2.Monika Turković
3.Marijo Turković
4.lnka Turković
5.lvica Turković
6.Tamara Marković
7.Nikolina Kučinić
Vatrogasnu spomenicu za 30 godina dobili su:
l.Dubravko Vuković
2.Ton6ek Turković
3.Francek Turković
4.Krunoslav Turković
Vatrogasnu spomentcu za 40 godina dobili su:
l.Elizabeta Turković
2.Josip Turković
3.Anton Marković
Vatrogasnu spomenicu VATROGASNI VETERAN dobio je:
l.Marko Turković
Predsjednik Josip Turković na kraju  skupštine zaželio je svim vatrogascima DVD-a Turkovići, kao i svim vatrogascima ogulinskog kraja, susjednih  općina,  naše i svih županija, puno zdravlja, te uspješnu 2018. godinu, uz što manje požara i drugih elementarnih nepogoda.