Snijeg prekrio veći dio Hrvatske

Većinu Hrvatske jutros je prekrio snijeg. Promet je djelomice otežan u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te unutrašnjosti Dalmacije.

Zbog niskih temperatura, moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Meteorolozi su najavili da će snijeg padati do kraja tjedna.

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi, izvijestila je pročelnica Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, najavivši da sutra vjerojatno neće biti nastave ni u školama u Skradu i Moravicama. Stilin je kazala kako je slična situacija u Hreljinu kraj Rijeke, gdje je bura iščupala ogradu ispred škole.

Na Plitvicama je palo 27 centimetara novog snijega. U Delnicama ga ima više od metar, u Ogulinu, Gospiću i Slunju tijekom noći palo je dvadesetak centimetara novog snijega.

I Zagreb se probudio pod bijelim pokrivačem. Od jutra su na terenu sve raspoložive ekipe zagrebačke zimske službe. Sljemenska cesta zatvorena je za sav promet od Blizneca prema vrhu.

Na Tuškancu se prevrnula ralica za čišćenje snijega te je promet u tom dijelu grada otežan.

Nakon obilnog snijega i snažne bure slijede veliki temperaturni minusi. Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal zbog sjeveroistočnog vjetra koji bi mogao puhati i do 150 kilometara na sat. Početkom idućeg tjedna uz jaku buru jutarnje temperature bit će i niže od minus deset.(hrt)

Facebook Comments