Plenković: Neobično bi bilo da u ovom trenutku ostanemo bez glavnog savjetnika

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare predstavio je novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška i njegovu zamjenicu Irenu Weber.
Peruško ima veliko iskustvo u procesu restrukturiranja.

Peruško je, na pitanje novinara, rekao da je zadovoljan onim što je odradio dosadašnji povjerenik Ante Ramljak.

Koncept nagodbe je na stolu, nova izvanredna uprava upoznat će se sa sadržajem, konzultirat će se sa savjetnicima. Važno nam je da opći smjer ostane kao i do sada, rekao je premijer. Istaknuo je kako zna da neće svi biti zadovoljni nagodbom, ali da će ona osigurati opstojnost kompanije. Ovo je proces iz kojeg ne mogu svi izići zadovoljni, rekao je premijer Plenković.

Istaknuo je kako bi bilo neobično da u ovom trenutku odustanu od Texo Managementa kao glavnog savjetnika u procesu. Peruško je potvrdio da su u tijeku razgovori sa savjetnicima.

Ministrica Martina Dalić izjavila je da savjetnici nikada nisu bili tajna. Konkretne iznose koje je Alixpartners davao svojim podizvođačima, kaže, nije znala.

Peruško je završio Fakultet za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku školovanja 2007. stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey & Co., gdje se fokusirao na projekte restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije.

Od 2016. do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Weber je od lipnja prošle godine bila savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka zadužena za imovinski portfelj i ‘non-core’ poslovanje u Agrokoru. Karijeru je počela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a zatim prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu Uprave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica Uprave Kentbanke, nakon čega je prešla u Agrokor.

Facebook Comments