VUČIĆ O OBJAVI MATE RIMCA I VELIKOJ NJEMAČKOJ INVESTICIJI U SRBIJI : ‘Ne smijem puno govoriti, ali da, zaposlit će tisuće ljudi…’

U Srbiji je jučer veliku pozornost izazvala izjava vlasnika tvrtke “Rimac automobili” Mate Rimca o odluci jedne velike njemačke tvrtke

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovno je u srijedu ujutro izrazio spremnost Srbije da nađe kompromisno rješenje s Kosovom, a rješavanje kosovskog problema usporedio s partijom šaha u kojoj Beograd “igra bez dame i topa”.

“Mi igramo partiju šaha bez dame i topa i pokušavamo izvući pat. Da našeg kralja stjeramo u kut, a da nam njihovi pješaci ne dopuste da se pomaknemo i izvučemo remi”, rekao je Vučić gostujući jutros u programu RTS-a poslije povratka iz Berlina, gdje se jučer sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Vučić je rekao kako je kancelarka Merkel saslušala šta je imao za reći o rješavanju kosovskog pitanja, no istaknuo je da ne misli da vrijeme radi za Srbiju. “Mogu ja ustati od ploče, ali zamrznuta pozicija nam neće vratiti ni damu ni topa”, rekao je Vučić.

Kibiceri samo čekaju
Komentirajući najave diplomatske ofenzive Prištine kako bi se preostalih pet članica EU-a uvjerilo da trebaju priznati neovisnost Kosova, Vučić kaže da je to “smiješno” i da su to “sve njihove interne igre”. On je najavio da će se u četvrtak u Sofiji sastati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, šeficom eurodiplomacije Federicom Mogherini i kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem.

“Sastat ću se sa svima njima sutra u Sofiji, razgovarat ćemo. Za ono što mi radimo ovdje u Srbiji potrebna je velika snaga i potrebna je hrabrost, zato što svi ‘kibiceri’ odozgo samo čekaju kada će vas pljunuti”, kazao je Vučić.(net.hr)

Facebook Comments