Dalić: Frapantna je sličnost SDP-ovih i Todorićevih optužbi

Ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirajući zahtjev oporbe za njenim opozivom, rekla je kako je njihovo pravo da preispituju rad vladajućih i bilo koje osobe koja je dio vladajućeg političkog spektra.

No, argumenti i način na koji SDP-ovci to čine vrlo je znakovit. Sve ono što govore ima jednu frapantnu sličnost sa ogromnom količinom laži koje je kroz svoj blog pustio Ivica Todorić, izjavila je Dalić.

S druge strane, dodaje, SDP ovo koristi kako bi skrenuo pozornost s velikih problema koje imaju u svojoj stranici. Uvjerena je da će građani prepoznati pogrešnost izbora i pogrešnost odluka, argumenata SDP-a. Uvjerena sam da građani vrlo jasno prepoznaju i vide rezultate koje za hrvatsko gospodarstvo stvorila Vlada svojom odlučnom reakcijom i omogućila kroz provedbu zakona o izvanrednoj upravi nekontrolirani stečaj Agrokora koji nam je prijetio prije godinu. Prijetio je da uništi radna mjesta ne samo u Agrokoru već i njihovim partnerima, dobavljačima, rekla je Dalić.

Na pitanje ima li Vlada plan B ukoliko ne dođe do nagodbe, Dalić odgovara da je cilj izvanredne uprave da se nagodba postigne u rokovima koji su određeni zakonom. U tom smislu još je u prosincu predstavljen osnovni nacrt nagodbe, razgovori s vjerovnicima se vode, izvanredna uprava ubrzanim tempom ide prema svom planu. Sada treba vjerovnicima prepustiti da međusobno razgovaraju o detaljima toga plana. Izrazila je nadu da će se u narednim tjednima, danima vidjeti prvi rezultati.

Naglasila je kako svi vjerovnici imaju jedan cilj a to je od uspješnog poslovanja Agrokora, i danas i u budućnosti, naplatiti svoje tradžbine. U ovome trenutku nije potrebno spekulirati da se vjerovnici neće dogovoriti zato što se u proteklih deset mjeseci vidjelo da izvanredna uprava ostvaruje rezultate kako na korist hrvatskog gospodarstva, tako i na korist vjerovnika. Imali smo prilika vidjeti da su vjerovnici postigli zajedničke stavove, rekla je Dalić. Podsjetila je kako je jedna od odluka Vjerovničkog vijeća i ona o isplati starog duga dobavljačima.

Ministrica je istaknula kako su tri prioriteta Vladine politike vezano uz snažniji rast investicija i njihov će doprinos produktivnosti gospodarstva: bolja iskorištenost europskih sredstava, mjere usmjerene na poboljšanje investicijskog okruženja i horizontalne reforme usmjerene na poboljšanje funkcioniranja institucionalnog sustava.(hrt)

 

Facebook Comments