Jedna od firmi u postupku u međuvremenu završila u stečaju, sud traži podatke

ODGOĐEN POČETAK SUĐENJA MARINI LOVRIĆ MERZEL Jedna od firmi u postupku u međuvremenu završila u stečaju, sud traži podatke

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel trebala je u četvrtak sjesti na optuženičku klupu zbog optužbi za niz nezakonitosti, ali suđenje je odgođeno za ponedjeljak.
Razlog je što je jedna od obuhvaćenih firmi završila u stečaju, pa je sud zatražio podatke od Trgovačkog suda.

Naime, kad je riječ o privatnoj firmi, kao u ovom slučaju, sud, odnosno stečajni upravitelj moraju poslati svog predstavnika u postupak. Doznajemo da se navodno radi o firmi LAV AUTO POPEC d.o.o.

Merzel se, podsjetimo, tereti za više stvari – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.
Današnje neuspjelo suđenje bilo je zakazano nakon što je Vrhovni sud u prosincu presudio da sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić nije mogao odbiti nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.
Uz tu bivšu SDP-ovu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića, optužnicom potvrđenom još krajem 2015. optuženi su i ostali akteri ove korupcijske priče – predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, županicin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments