Od parizera do New Yorka: Sve su plaćali karticama Agrokora

Todorići su na račun Agrokora kupovali gotovo sve: od parizera i banana na ‘akciji’ po 7,85 kuna za kilogram, pa do torbica po neakcijskim cijenama od 10.000 eura i servisa za jelo od 30.000 eura, odlazaka na mjuzikle u New York i kockanje u Las Vegas.

Dok su blagajnice u Konzumima diljem Hrvatske svakome kupcu papagajski ponavljale isto pitanje: “Imate li našu karticu” karticama, ali ne takvima, članovi obitelji Todorić bez puno pitanja plaćali su svoj luksuzni život od Zagreba do New Yorka i Las Vegasa.

Jutarnji list objavio je faksimile nekoliko računa na kojima su obračunati troškovi koje su za svoje privatne potrebe i užitke plaćali članovi obitelji Todorić. Riječ je, piše Jutarnji list, o robi i uslugama koje su od 2010. godine knjižili kao troškove priprema IPO-a – javne prodaje dionica Agrokora. Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO tijekom šest godina utrošio oko tri milijarde kuna, a velik dio tog iznosa odnosi se na troškove Todorićevih u zemlji i svijetu.

Banane za 7,85 kuna i torbica za 10.000 eura
Kako se vidi iz objavljenih računa, Todorići su na račun Agrokora kupovali gotovo sve: od parizera i banana na ‘akciji’ po 7,85 kuna za kilogram, pa do torbice po neakcijskoj cijeni od 10.000 eura i servisa za jelo od 30.000 eura. Korporativnom karticom plaćali su igre na sreću u Las Vegasu, a na račun kompanije svakoga mjeseca sjedala je i rata u iznosu od 697.907 kuna za leasing jahte.

Na faksimilu jednog od računa koje je objavio Jutarnji list vidi se da je 2011. godine Martina Todorić, tada još supruga starijeg Ivičinog sina Ante, karticom platila sedmodnevno odsjedanje u njujorškom hotelu Palace u iznosu od 19.400 kuna te je tih dana s kćerkom Emom bila na mjuziklima ‘Wicked’ i ‘The Lion King’. Za svaku od tih predstava ulaznice je platila 3.300 kuna.

Na drugom faksimilu računa vidi se da je mlađi Ivičin sin, Ivan, karticom plaćao troškove u nekom lasvegaškom kazinu, i to u iznosima od 448 američkih dolara, 2.227, te dvaput po 3.329 američkih dolara.(24sata)

Facebook Comments