Petrov: Hrvatske vode mogu do 2020. povući 225 mil. eura za obranu od poplava

Predsjednik Mosta Božo Petrov kazao je za Oporbeni zarez Hrvatskoga radija da je tragedija ono što se dogodilo ljudima čije su kuće stradale u poplavama, ali da je veća tragedija ono što se ne događa u sektorima koji su zaduženi za taj problem.

“Hrvatske vode u programu od 2014. do 2020. imaju mogućnost povući 225 milijuna eura za obranu od poplava, dosad nije povučena niti jedna kuna. Dakle, imaju još dvije godine, a plan obrane od poplava Grada Karlovca traje već desetljećima”, rekao je. Dodao je i da Hrvatske vode među ostalim na raspolaganju do 2020. imaju milijardu i 49 milijuna eura, a da je dosad povučeno dva posto sredstava. “To dovoljno govori koliko su sposobni kadrovi koje je u tom trenutku politika stavljala”, kazao je.

“Meni je iskreno izuzetno teško kad vidim te scene, kada vidim ljude koji se pate. S druge strane mislim da je jako neprilično od predsjednika Vlade da iskorištava taj jad ljudi, doći se slikati na teren, govoriti kao da se to događa u filmu, jer očito je njemu sve poput filma. Požari su mu bili atraktivni, interesantni, ovo mu se događa u filmu. Ja ne bih volio da Hrvatska živi u nekoj paralelnoj stvarnosti, u nekom filmu. Neka konačno počnu koristiti sredstva koja su im na raspolaganju, neka se uhvate u koštac s realnim problemima”, poručuje. (hrt.hr)

 

Facebook Comments