Umorni su od nerada: Za Uskrs će odmarati puna dva tjedna

Saborski zastupnici su u prva tri mjeseca ove godine radili 32 dana i opet će na odmor. Oporba tvrdi da bi oni radili, ali eto HDZ ih koči u tome. Pa kao, što će, moraju na ‘prisilni’ odmor od dva tjedna
Saborski zastupnici ponovno odlaze na odmor koji će ovoga puta, zbog Uskrsa, trajati dva tjedna, odnosno u zastupničke klupe vraćaju se 11. travnja.

Iako se ranije neslužbeno spominjalo kako bi stanka mogla trajati tjedan dana, od kraćeg odmora se ipak odustalo. U prva tri mjeseca ove godine zastupnici su na plenarnom zasjedanju proveli 32 radna dana, a svaki mjesec uredno su primili plaću koja prosječno iznosi 15.000 kuna. Ovo im je druga stanka u radu u tri mjeseca. Prva stanka bila je nakon što su u zastupničkim klupama proveli 16 radnih dana, za koje su dobili jedanaest dana odmora. Mnogi zastupnici su tad tvrdili da ne znaju zašto je određena stanka u radu. Ovoga puta barem imaju povod – blagdan. Zastupnici s kojima smo razgovarali stava su da bi zbog Uskrsa sasvim dovoljan bio i odmor od tjedan dana.

– Mi u Saboru imamo što raditi, dnevni red je krcat materijalima koje bismo mogli odraditi – rekao je Željko Jovanović (SDP).

Navodi kako je jedan od razloga i to što vladajuća većina očito ne želi raspravljati o oporbenim zakonskim prijedlozima.

I Miro Bulj (Most) smatra da se stanka mogla skratiti jer je dva tjedna odmora apsolutno previše, ali to je, ističe, očito izbor vladajuće većine.

– Očito papa Andrej Istanbulski ima prečeg posla u ovom trenutku i vjerojatno mora odraditi poslove ćate za Bruxelles – rekao je Mostovac.

Da Sabor mora raditi smatra i Ivan Lovrinović, zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, ali i napominje:

– S obzirom na prestara izvješća koja raspravljamo, teme koje su trivijalne i sporedne, nije ni neka posebna šteta kad ne bismo radili i pola godine. Narod to ne bi osjetio. Smatram da na dnevnom redu nema pravih tema. (24sata.hr)

 

Facebook Comments