Divjak: Od politike ne živim niti sam ikad živjela

Na pitanje novinara hoće li dati ostavku ako Matko Glunčić bude izabran na čelo Ekspertne radne skupine za reformu obrazovanja, ministrica Blaženka Divjak je uoči sjednice Vlade kazala kako “sada možemo razgovarati o hipotetskim situacijama”, ali kako od politike ne živi niti je ikad živjela.

“Prije svega sam profesorica i znanstvenica, od politike ne živim niti sam do sada živjela. Prema tome moja jedina motivacija je da se uvedu pozitivne promjene u školu i na fakultete, u znanost. Zato sam ovdje. To je moja motivacija”, izjavila je.

“Što se tiče procesa, startali smo s reformom strukovnog obrazovanja, škola za život i informatika idu od jeseni i to ni na koji način ne može zaustaviti izbor Ekspertne radne skupine. Tu je naglasak na pozitivnim promjenama, a nije naglasak na osobama, i kad god to tako postavljamo, mislim da radimo dobar posao”, rekla je Divjak.

Na pitanje novinara znači li to da ne popušta u svojim stajalištima, odgovorila je: “Sve što sam rekla, iza toga stojim”.

Hrvatska narodna stranka (HNS) u priopćenju objavljenom u srijedu ocijenila je da bi imenovanjem Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme, a obrazovna reforma, ističu, nema alternative.

Na čelo Ekspertne radne skupine bira se kompetentna i stručna osoba koja zadovoljava propisane kriterije, a Glunčić ne zadovoljava uvjete i otvoreno govori protiv reforme, napisali su iz HNS-a u priopćenju.

Stranka Hrast u srijedu je pak dala podršku imenovanju Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS), a ministricu Divjak optužili su da je “svojim agresivnim pristupom spremna zgaziti sve stručne argumente kako bi uvela bilo kakvu reformu i kako bi HNS to mogao prikazati svojom političkom pobjedom”.(hrt)

Facebook Comments