Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Na rubu sukoba: Zapad degradira osnovno načelo demokracije

Sirija12121r

Više od 70 poginulih u napadu na Dumu posljednje uporište pobunjenika u Istočnoj Guti području u okolici Sirijskog glavnog grada  Damaska. Stručnjaci su potvrdili kako je do napada došlo plinom za što se optužuje Asadov režim. Sve to izazvalo je žestoku reakciju Američke Vlade koja smatra da iza svega stoje Asadovi Saveznici Rusi. Sastalo se i vijeće sigurnosti UN-a.

O eskalaciji vojnih i političkih sukoba u Siriji u Studiju 4 govorili su stručnjak za sigurnost Marinko Ogoreci politolog Vedran Obućina, stručnjak za Bliski istok.

“Situacija je ozbiljna. Slične situacije nije bilo od kubanske krize. U Siriji su Amerikanci i Rusi malo previše blizu i konfrontiraju se nego što bi trebali”, kazao je Marinko Ogorec. Za američkog predsjednika Donalda Trumpa je rekao da je nepredvidiv i da ga uvijek ga se treba uzeti ozbiljno. Upozorio je kako upotreba kemijskog oružja nije dokazana. “Najveći je problem što na Zapadu više nema potrebe dokazivati da se nešto događa. Primjer je i pokušaj atentata na agente u Veikoj Britaniji za što je bez dokaza optužena Rusija. Asad upotrebom konvencionalnog oružja pobjeđuje na terenu i nelogično je da se dovodi u situaciju da ga se napada zbog upotrebe zabranjenog oružja. Zašto Zapad degradira osnovno načelo prava i demokracije – da je netko nevin dok mu se krivnja ne dokaže”, rekao je Ogorec.  (hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal

Austrija će zajedno s Izraelom i Danskom proizvoditi vlastito cjepivo; Kurz: Ne želimo se isključivo oslanjati na EU

OgPortal

Neispravnost električnih instalacija je uzrok požara kuće u Sjeničaku Lasinjskom

OgPortal

Video koji je šokirao milijune: Stjuardesa ‘rastavila‘ svoje lice pa otkrila sasvim drugu ženu!

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih

OgPortal

U razvijenim zemljama raste prihvaćenost cjepiva

OgPortal