Najmanje 10 mrtvih, veći broj ranjenih

KRVOPROLIĆE U SREDIŠTU TORONTA, VOZAČ KOMBIJEM JURIO ULICOM I GAZIO SVE PRED SOBOM, POKOSIO DESETKE PJEŠAKA Najmanje 10 mrtvih, veći broj ranjenih

Policija u Torontu uhitila je vozača bijelog kombija koji je u ponedjeljak poslijepodne pobjegao nakon što je na području Ulice Yonge i Avenije Finch pokosio veći broj slučajnih prolaznika. Policija je objavila da je pritom poginulo najmanje deset, a ozlijeđeno 15 ljudi.

– Vidio sam policiju kako uhićuje osumnjičenoga, vozio se u unajmljenom kombiju. Ljudi su na ulici ležali kao da su porazbacani, sigurno ih je pet-šest na licu mjesta dobivalo umjetno disanje. Bilo je užasno. Brutalno, ispričao je svjedok Phill Zullo za kanadsku novinsku agenciju Canadian Press.

Drugi svjedoci također govore o strašnim scenama na ulici i s obzirom na prizore uvjereni su da ovo nije bila nesreća.

– Prvo sam mislio da je ovo nesreća, ali kada sam vidio da je udario i drugu osobu, znao sam da nije, izjavio je drhtavim glasom 29-godišnji Ali Shaker, koji je bio u svom autu kada je vidio teror ispred sebe.

– Udarao je jednu po jednu osobu, jurio je 60-70 kilometara na sat, činilo se kao da cilja ljude. Tko god mu se našao na putu, odletio je u zrak. Vidio sam dijelove tijela… Ubio je puno ljudi, rekao je Shaker.

Jedan od svjedoka tvrdi da je vozač krivudao po nogostupu i gazio sve pred sobom.

Na društvenim su se mrežama pojavile i snimke uhićenja vozača, kojeg se na jednoj od snimki moglo čuti kako policajcima viče: – Ubijte me!

U jednom je trenutku izvukao i pištolj koji je uperio prema policajcu koji mu je vikao da ga baci i legne na tlo. U konačnici je uhićen bez da je ispaljen ijedan metak.

Osumnjičeni za napad identificiran je kao Alek Minassian (25), javila je u ponedjeljak televizija CBC.

<blockquote class=”twitter-video” data-lang=”hr”><p lang=”en” dir=”ltr”>UPDATE: Driver of van that struck 8 to 10 people in Toronto has been found and is in custody, Canadian authorities say <a href=”https://t.co/hjkpLTw5iS”>https://t.co/hjkpLTw5iS</a> <a href=”https://t.co/jaXBKVHE30″>pic.twitter.com/jaXBKVHE30</a></p>&mdash; CBS News (@CBSNews) <a href=”https://twitter.com/CBSNews/status/988486261248753664?ref_src=twsrc%5Etfw”>23. travnja 2018.</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Policija je svim građanima savjetovala da se ne približavaju mjestu incidenta, a iz preventivnih je razloga zatvorena stanica podzemne željeznice koja se nalazi u blizini.

Do incidenta je došlo oko 13 sati, ali u policiji zasad ne znaju ništa o vozačevim motivima, iako nema sumnje da je riječ o namjernom incidentu, odnosno napadu. ((jutarnji.hr))

Facebook Comments