Aktualno OG sada Ogulin

Neuobičajeno kratka sjednica Gradskog vijeća, ali sa važnim odlukama i međusobnim optužbama

Današnja, 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina potrajala je neuobičajeno kratko, nešto manje od sat vremena. Iako su bile predviđene 4 točke dnevnog reda, većina je odlučila da se Aktualni sat neće održati, pa je sjednica bila na neki način, iako to nema u Poslovniku, tematska. Odnosno raspravljalo se samo o tri točke dnevnog reda i to: Prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, Prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u Poduzetničkoj zoni Ogulin, te Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti Karlovačkoj županiji za provedbu postupka javne nabave za privatnog operatera za projektiranje, izgradnju i operativni rad nepokretne širokopojasne mreže sljedeće generacije, na području provođenja Projekta III. (Gradova Ogulina i Slunja te Općina Cetingrad, Josipdol, Plaški, Rakovica, Saborsko i Tounj). Iako su sve tri točke donesene jednoglasno, vijećnici HDZ-a potrudili su se da baš sve ne prođe glatko.

Naime, Klub vijećnika HDZ-a zatražio je  objašnjenje zbog čega nema Aktualnog sata, te su stoga zatražili stanku, nakon koje su naglasili da će ostati samo zbog važnosti tema. Onda je Milan Sabljak (HDZ) optužio SDP-ovce da su, dok su bili u oporbi, oštro kritizirali ulaganja u Poslovnu zonu i nazivali to bacanjem novca u blato, na što je odmah reagirao gradonačelnik Dalibor Domitrović, istaknuvši kako su se uvijek borili samo za boljitak grada i kako će to činiti i dalje. Ponovio je kako su izjave Milana Sabljaka infantilne, te naglasio  kako Sabljak izvrće činjenice i ne govori istinu kad je u pitanju Poslovna zona, koja će tek sada imati svoj smisao i uskoro će biti popunjena.

Ivan Vučić (HDZ)  skrenuo je temu na nelegalan rad Vijeća,  odnosno činjenicu da umjesto Siniše Ljubojevića koji je dao ostavku, nije izabran drugi potpredsjednik Gradskog vijeća kojeg moraju imati, a predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, nezavisni, podsjetio ga je  da ima zakonskih mogućnosti reagirati, te vratio raspravu  na Poslovnu zonu.

Dalibor Prebežić (SDP) Milana Sabljaka je upozorio na koji se način on ponašao dok je bio predsjednik Gradskog vijeća, podsjetivši ga da su Aktualni sat “skidali” i oni prije,  a sve u skladu s Poslovnikom koji su oni donijeli. Istaknuo je kako vijećnici SDP-a ni u prošlom, ni u ovom sazivu, nisu kočili rad zone, već naprotiv, te kako oni prije očito nisu znali kako dovesti i zadržati investitore.