Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o Mariću

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak na svojoj osmoj sjednici raspravlja, među ostalim, o donošenju odluka u vezi ministra financija Zdravka Marića, skradinskog gradonačelnika Nediljka Dujića, pomoćnice ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Maje Vučinić-Knežević.

PROŠIRENE OVLASTI Povjerenstvo za sukob interesa na sjednicu o Zdravku Mariću, osim ministra i Petrova, pozvalo i jednog svjedoka
Što se tiče ministra Marića, Povjerenstvo odlučuje je li se ministar financija ogriješio o Zakon o sprječavanju sukoba interesa time što je početkom prošle godine, prije donošenja ‘lex Agrokora’, kao ministar sudjelovao na sastancima sa svojim bivšim poslodavcem, tadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem, na kojima se raspravljalo o načinima stabiliziranja Agrokorova poslovanja. Postupak protiv ministra Zdravka Marića pokrenulo je bivše Povjerenstvo kojem je na čelu bila Dalija Orešković.

Sjednici prisustvuje i Božo Petrov (MOST nezavisnih lista).

N1 televizija javlja da je na početku sjednice pročitano očitovanje Zdravka Marića u kojem kaže da je pravilno upravljao situacijom kao ministar financija. Tvrdi da, kao ministar finacija, uvijek postupa časno i pošteno.

Nakon stupanja na dužnost ministra financija, tvrdi, nije sklopio nikakav ugovor s Agrokorom o povratku u koncern nakon isteka dužnosničkog mandata. “Moj jedini interes vezan za Agrokor jednak je interesu za bilo koji poslovni subjekt u Hrvatskoj”, stoji u očitovanju.

– Moj sastanak s Todorićem trajao je vrlo kratko. Po naputku premijera Plenkovića prenio sam mu zabrinutost Vlade zbog stanja u koncernu – navodi Marić. Marić je osporio iskaz Bože Petrova i naveo da je riječ o neistinitom očitovanju. Dodao je da je Petrov pokrenuo difamaciju njegova lika i djela.

Na sjednici su pročitani i dijelovi bloga Ivice Todorića u kojima bivši čelnik Agrokora opisuje sastane 27. veljače i 3. ožujka, izvještava N1.(jutarnji.hr)

Facebook Comments