U velikoj akciji SIPA-e uhićen general Atif Dudaković

U Bihaću je jutros uhićen ratni zapovjednik Petog korpusa Armije BiH, general Atif Dudaković zbog sumnje za ratne zločine počinjene nad Srbima. Uhitili su ga pripadnici SIPA-e.

Atif Dudaković je bio komandant odbrane Bihaća i oslobodilačke operacije ”Sana 95”, tijekom koje je za četiri dana Peti korpus ušao u dubinu Republike Srpske na oko 120 kilometara.Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine godinama vodi istragu protiv Dudakovića. Godine 2006., kada su se u javnosti pojavile inkriminirajuće videosnimke, prijavu su podnijeli čelnici bosanskosrpskog entiteta Dragan Čavić i Milorad Dodik.

Neslužbeno, uhićeno je još nekoliko osoba. U Sarajevu – Ibrahim Nadarević, također bivši časnik Armije BiH koje je obnašao i dužnost ministra za pitanja branitelja Federacije BiH. Nadarević je bio zapovjednikom brigade u Petom korupusu a sada je na dužnosti savjetnika zamjenika predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH.

U sklopu policijske akcije, kako prenose lokalni mediji, privedeno je još desetak osoba a tijekom dana se očekuje potvrda iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.(hrt)

Facebook Comments