Aktualno OG sada Ogulin

Biciklisti ispraćeni u Banja Luku

Biciklistički klub Frankopan i ove godine sudjeluje u međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II – „Marija Zvijezda“ . Cilj biciklijade je Banja Luka, a vozi se iz 7 smjerova – gradova i marijanskih svetišta koja je pohodio sv. Ivan Pavao II. To su Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.
Članovi BK Frankopan voze jednu od 5 trasa: Rijeka – Ogulin – Prijedor – Banja Luka.

Iz Ogulina ih je gradonačelnik Dalibor Domitrović ispratio jutros u 8.00 sati, sa Trga Hrvatskih rodoljuba. poželjevši im sretan put.

Prema informacijama iz Biciklističkog kluba Frankopan, susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, u subotu, 5.5.2018, uz doček biciklista u biskupiji, druženje s biskupima Semrenom i Komaricom i domaćinima, te  susret s mladima banjolučke biskupije i zajednička svetom misom u Mariji Zvijezdi.

U nedjelju 6. svibnja zajednički će slaviti sv. misu u Katedrali sv. Bonaventure,  koju će predvodi biskup Franjo Komarica sa suslaviteljima. Nakon toga slijedi obilazak središta Banja Luke, posjet sakralnim objektima, te završetak susreta uz molitvu Mariji – Majci svih naroda, te  oproštajni ručak s biskupom, kardinalom i  domaćinima.