Aktualno OG sada Ogulin

“Đurđevdan” u Drežnici proslavio 25. rođendan

Mnogi su danas slavili Đurđevdan, a  posebno svečano bilo je u Drežnici. Naime, Srpsko kulturno umjetničko i duhovno društvo “Đurđevdan” iz Drežnice obilježilo je  prigodnim programom 25. obljetnicu svoga rada. Program je počeo osvećenjem slavskog kolača i koljiva u Kapeli Sv. Vasilija Ostroškog. Potom je održan kulturno-umjetnički program, koji je   upriličen u Sportskoj dvorani u Drežnici.

Posjetiteljima i uzvanicima su  se predstavili članovi drežničkog Srpskog kulturno umjetničkog i duhovnog društva ”ĐURĐEVDAN”,  podobori SKD-a ”Prosvjeta” iz Ervenika, Udbine, Korenice, Vojnića, Krnjaka i Vrginmosta,  te Udruga žena iz Moravica. Program je završen zajedničkom večerom i druženjem u Domu omladine.

Na obilježavanju su bili i zamjenici gradonačelnika grada Ogulina, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te Neven Ivošević.
Uz njih su bili i županijski vijećnici Zlatko Mrvoš i Željko Lipošćak, zamjenik župana Mirko Martinović, načelnici općina Ervenik i Krnjak, Predrag Burza i Dejan Mihajlović, te drugi predstavnici kulturnog i javnog života grada i županije.