Učenici su evakuirani, ima ozlijeđenih, policija je još na mjestu incidenta

VIDEO: SREDNJA ŠKOLA POD OPSADOM, JUTARNJU NASTAVU PREKINULI PUCNJEVI Učenici su evakuirani, ima ozlijeđenih, policija je još na mjestu incidenta

ake policijske snage, uključujući i tri helikoptera, zatvorili su prilaze srednjoj školi nedaleko od Houstona u Teksasu nakon što je prijavljena pucnjava na kampusu.
Škola Santa Fe Independent School District izdala je u petak ujutro na službenoj stranici obavijest da je škola zatvorena do daljnjeg zbog naoružane osobe te da će javiti razvoj događaja kad će imati više detalja.

Uskoro su na Facebooku objavili da ima ozlijeđenih, ali i da je situacija pod kontrolom: ‘Jutros se dogodio incident u srednjoj školi u koji je bio uključen naoružani napadač. Situacija još nije riješena, ali je pod nadzorom. Potvrđeno je da su neke osobe ozlijeđene. Detalje ćemo objaviti naknadno. Policija će nastaviti osiguravati zgradu i postupati prema protokolu da se sva djeca premjeste na sigurno.’
Zamjenik ravnatelja Cris Richardson za CNN je rekao da je napadač uhapšen, no policija još nije izdala službenu potvrdu.

Učenica Angelica Martinez (14) ispričala je prve dojmove nakon incidenta: ‘Dan je počeo normalno. Svi smo bili an satovima, a onda se odjednom oglasio alarm, poput onog za vatrogasnu vježbu. Slijedili smo sve detalje protokola i izašli van. Već smo svi stajali ispred škole kad smo začuli pucnje. Svi su počeli mahnito trčati. Nastavnici su vikali na nas da prestanemo paničariti i da ostanemo gdje jesmo, ali mi smo automatski počeli bježati.’ (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments