Okidač za početak operacije bio je pijani teklić koji je umjesto u Zadru završio u Zagorju

KAKO JE KRENULA AKCIJA UHIĆENJA BAD BLUE BOYSA? Okidač za početak operacije bio je pijani teklić koji je umjesto u Zadru završio u Zagorju

Zbog nešto više od četiri kilograma zaplijenjene marihuane, 7,5 grama kokaina, lovačke puške i 29 komada streljiva cal. 7,9 mm, ali i 9000 eura te 29.800 kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje opijata, zagrebačka policija kazneno je prijavila 12 osoba, od kojih je devet uhićeno u utorak, dok su trojica u ruke policije pala prošli tjedan.

Istražni zatvor
Istražni sudac zagrebačkoga Županijskoga suda sinoć je odlučio odbiti prijedloge za pritvaranje osumnjičenika te su svi pušteni na slobodu. Kako neslužbeno doznajemo, sudac je zaključio kako se ne radi o nekoj velikoj količini droge zbog koje bi bilo potrebno pritvaranje te da ne postoji opasnost od ponavljanja djela. Kako je policija priopćila, akcija uhićenja rezultat je višemjesečnog kriminalističkog istraživanja nad ekipom u kojoj najmlađi sudionik ima 24 godine, a najstariji 51, a među privedenima su neka od poznatih imena sa scene navijačke subkulture, poput Matije S. (36).

Neslužbeno doznajemo kako se Matiju S. tereti da je nabavio nešto više od jednog kilograma marihuane koju je prepakirao i preprodao jednom od osumnjičenih te da je, osim toga, preprodao šest grama kokaina.

Tužiteljstvo je za sedam osumnjičenih prije bilo predložilo određivanje istražnog zatvora, dok su dvojica nakon ispitivanja puštena da se brane sa slobode.

Optužni prijedlog
Prema izvješću PU zagrebačke, istraživanjem je utvrđeno da su 36-godišnjak i njegov dvije godine mlađi prijatelj nabavljali marihuanu i kokain te su ih potom samostalno ili posredstvom ostatka ekipe preprodavali dalje po metropoli i okolici. Također je utvrđeno da je 36-godišnjak zajedno s jednim 31-godišnjakom kontinuirano prevozio marihuanu iz Zagreba u Zadar gdje su je, pak, prodavali drugoj dvojici radi daljnje preprodaje. Devetorici privedenih u utorak policija je oduzela 12 grama marihuane, 7,5 grama kokaina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje, lovačku pušku, 29 komada streljiva, 12 mobitela, ali i 9000 eura te 29.800 kuna za koje su kriminalisti uvjereni da su zarađeni dilanjem. Zbog kršenja Zakona o oružju policija je protiv 34-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Finalizaciji te policijske akcije prethodile su tri prošlotjedne zapljene nešto više od četiri kilograma marihuane koja je oduzeta muškarcima starim 51, 37 i 34 godine.

Pijani teklič
Njihova uhićenja uslijedila su nakon što je jedan od nadziranih tekliča sjeo za upravljač vozila kako bi par kilograma marihuane dostavio iz Zagreba u Zadar. No, bio je pod utjecajem alkohola te je nenadano pogriješio smjer i završio na drugom kraju Zagrebačke županije, u smjeru Zagorja, gdje je sletio s ceste. Premda su prve informacije bile da je policija krenula u pretragu prostorija navijačkih udruga po užem centru Zagreba, na kraju su pretraženi samo osobni prostori devetorice osumnjičenika. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments