Sastaje se vrh HDZ-a -Nije isključeno da se na dnevnom redu nađe i status Stiera i Kovača

PRVI PUT NAKON IZVJEŠTAJNOG SABORA I KRITIKA PREDSJEDNICE SASTAJE SE VRH HDZ-a. Nije isključeno da se na dnevnom redu nađe i status Stiera i Kovača.
Na sjednici predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u ponedjeljak poslijepodne razgovarat će se o aktualnoj političkoj situaciji, od Agrokora do sve latentnijeg sukoba državnog vrha i kritikama koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila u posljednje vrijeme, a nije isključeno da će biti zatražena smjena Davora Ive Stiera i Mire Kovača. Ovo je prva sjednica stranačkog vrha otkako je održan izvještajni sabor i kako je Tomislav Tolušić postao potpredsjednik Vlade, a Darko Horvat ministar gospodarstva. Obojica su inače članovi Predsjedništva pa se očekuje da informiraju ostale članove o aktivnostima iz njihova resora.

Kako uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća članovi dobiju samo dnevni red na kojem uopćeno pišu teme o kojima će se raspravljati, nije poznato što bi se sve moglo otvoriti u diskusiji. Tako nije isključeno da će se razgovarati o političkom i međunarodnom tajniku HDZ-a Davoru Ivi Stieru i Miri Kovaču, iako njima dvojici nitko nije najavio da bi se mogli ‘naći’ na dnevnom redu.

U stranačkom vrhu oko Andreja Plenkovića već se duže vremena osjeća nezadovoljstvo što prije svega politički tajnik Stier oko bitnih stvari za stranku ima drugačiji stav od vodstva, pa mnogi pretpostavljaju da je smjena gotovo neminovna. ”Samo je pitanje dana kada će netko iz Predsjedništva to pokrenuti, možda već i na ovoj sjednici ili uoči ljeta”, rekao nam je jedan član Predsjedništva HDZ-a.(jutarnji.hr)

Facebook Comments