‘SDP nakon ovih izbora ne smije biti isti kao prije. Moramo izabrati promjene’

GORDAN MARAS NOVI ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a ‘SDP nakon ovih izbora ne smije biti isti kao prije. Moramo izabrati promjene’

Održan je drugi krug izbora za zagrebačku organizaciju SDP-a, a Denis Hrestak je za N1 potvrdio da je pobjednik Gordan Maras.
Bernardićev favorit, u široj javnosti nepoznati Denis Hrestak osvojio je 752 glasa, a bivši ministar u Milanovićevoj vladi, aktualni saborski zastupnik, Gordan Maras dobio je 843 glasa.

“Moja poruka članicama i članovima SDP-a je da su ovo možda i najbitniji izbori za SDP u proteklih više od deset godina. Ovo su najbitniji izbori za SDP i molim ih sve da izađu i izaberu onoga za koga misle da bi bolje vodio SDP. Ne smiju danas ostati doma, jer SDP nakon ovih izbora ne smije biti isti kao prije. Znači, moramo izabrati promjene”, izjavio je Maras novinarima nakon što je glasovao na unutarstranačkim izborima.

Istaknuo je kako očekuje izbornu pobjedu jer su se SDP-ovci u prvom krugu, kaže, jasno opredijelili da žele promjenu u Zagrebu te da zagrebački SDP bude bolji.

“Ja sam spreman uložiti svu energiju u to i očekujem danas podršku članica i članova. Vjerujem da će tako i biti”, rekao je Maras.

Upitan na čemu će temeljiti te promjene u SDP-u ako pobijedi na izborima, odgovorio je kako je svima jasno da se SDP prestao baviti problemima građana, već se “bavimo sami sobom interno već godinu i pol dana”.

“Nažalost, klijentelizam i oprtunizam su uzeli maha u SDP-u i ja to želim mijenjati, želim se vratiti građanima i rješavati njihove probleme. Znači, nije bitno hoće li netko ući u Gradski odbor ili neće, nego je bitno da rješavamo probleme građana Grada Zagreba i da SDP bude bolji. Ja mislim da građani i Hrvatske i Zagreba zaslužuju bolji SDP”, poručio je Maras.

Podsjetimo, Denis Hrestak u prvom je krugu dobio 38,77 posto glasova, a Maras 28,07 posto. (jutarnji.hr)

Facebook Comments