Putin prihvatio Vučićev poziv da posjeti Srbiju

‘TO JE VELIKA ČAST ZA NAŠU DRŽAVU’ Putin prihvatio Vučićev poziv da posjeti Srbiju

Ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je poziv da posjeti Srbiju, potvrdio je u petak u Beogradu veleposlanik Ruske Federacije Aleksandar Čepurin na sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Vrijeme posjeta nije precizirano, ali beogradski mediji navode kako “Putin na jesen stiže u Srbiju”.
Predsjednik Srbije ocijenio je Putinov odgovor koji mu je danas prenio Čepurin kao “veliku čast za Srbiju” i “potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza”, priopćeno je iz ureda srbijanskog šefa države.

Veleposlanik Čepurin je, kako prenose beogradski elektronički mediji, “zahvalio predsjedniku Vučiću na visokoj razini bilateralnih odnosa”, a predstojeći posjet Putina Beogradu ocijenio kao “izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju suradnje dviju zemalja”.

Očekuje se da tijekom posjeta ruskog predsjednika Putina Srbiji bude potpisano više sporazuma koji bi omogućili još konkretniju suradnju Srbije i Rusije.

Vučić i ruski veleposlanik na današnjem su sastanku razmijenii mišljenja o “regionalnoj situaciji, poglavito o stanju dijaloga Beograda i Prištine”, a Vučić je poručio kako je “Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda”, navodi se u priopćenju iz ureda predsjednika Srbije. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments