Aktualno Županija

Županija odlučna da sve službe ima na jednom mjestu – kupuje podrum u svojoj zgradi, bivši noćni bar i automat klub

Dok čeka da se, nakon Ureda državne uprave, iz njenih prostorija u Vranyczanyevoj 2 i 4 isele i Hrvatski radio Karlovac, Sanitarna i Prosvjetna inspekcija pa tu dosele njene službe, Karlovačka županija postat će vlasnicom i podruma u Vranyczanyevoj 2. Kupit će ga za nešto više od milijun kuna.

Trebaju to još odobriti županijski vijećnici i dati suglasnost županu za kupnju podrumskog poslovnog prostora od 155,9 kvadrata od sadašnjeg vlasnika, poznatog ugostitelja Slavka Baršića. Po procjeni sudskog vještaka, tržišna vrijednost prostora je 1,060.000 kuna.

– Budući da je s prodavateljem postignut sporazum o kupoprodajnoj cijeni od 900 eura po četvornom metru, predlaže se kupiti predmetni poslovni prostor po cijeni od 1,035.000 kuna kao zaokruženoj kunskoj protuvrijednosti, stoji u prijedlogu odluke.

Dobit će za to osam poslovnih prostorija u podrumu zgrade u kojoj je sjedište Županije pa s njima i tavanskim, koje namjerava urediti, za svoje upravne odjele imati dodatnih 600 kvadrata. Još 300 imat će u susjednoj zgradi, u Vranyczanyevoj 4 pa potom na te dvije adrese smjestiti sve svoje zaposlenike. Trenutno su na 5 karlovačkih adresa: uz one u Vranyczanevoj 2 i 4, još i u Ambroza Vranyczanya 6, Haulikovoj 14 i Križanićevoj 11.(KAportal)