Dan D za Agrokor: vjerovnici se okupljaju pred dvoranom kako bi glasali o nagodbi

U dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović (Cibona) u Zagrebu u srijedu u 8,00 sati započela je registracija vjerovnika Agrokora, koji će na završnom ročištu glasovati o nagodbi.
S obzirom na veliki broj vjerovnika, njih više od tri tisuće, Trgovački sud u Zagrebu je za registraciju predvidio oko dva sata, a na ročištu za glasovanje o nagodbi moći će sudjelovati samo oni koji su uredno registrirani i prisutni u prostoru ročišta. Na ročište su pozvani svi vjerovnici, neovisno o tome jesu li im tražbine priznate ili osporene.

Ukupno 3.069 vjerovnika ima otvorene tražbine s kojima mogu glasovati na ročištu, od čega 2.785 ima otvorenu tražbinu veću od 1.000 kuna. Pravo glasa trenutačno imaju vjerovnici s tražbinama vrijednim 25,2 milijarde kuna. Ukupan iznos osporenih tražbina za koje postoji mogućnost da će im biti odobreno pravo glasa iznosi oko 12,1 milijardu kuna. Procjenjuje se da će za prolazak nagodbe biti potrebna suglasnost vjerovnika s potraživanjima vrijednim između 16,76 i 24,60 milijardi kuna.

Glasovanje će se odvijati u dvije faze – prva se odnosi na odobravanje prava glasa vjerovnicima osporenih tražbina, a druga na glasovanje vjerovnika o samoj nagodbi. Zbog velikog broja vjerovnika i tražbina glasovanje se neće provoditi dizanjem ruke, nego uz pomoć za tu svrhu kreirane mobilne aplikacije koju je razvila Agrokorova kompanija m-Start “m2voting”.

Postupak glasanja o nagodbi završava u trenutku kada su vjerovnici odnosno njihovi zastupnici potpisali zapisnik o ročištu, a rezultati će biti objavljeni po odluci sutkinje. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments