‘ Misionarke ljubavi, katolički red koji je osnovala Majka Tereza, prodavale djecu: Siromašnijim klijentima nudile i popust

‘ČUJEMO DA TO RADE POSVUDA’ Misionarke ljubavi, katolički red koji je osnovala Majka Tereza, prodavale djecu: Siromašnijim klijentima nudile i popust

Indijske vlasti zatvorile su utočište koje su u državi Jharkhand vodile pripadnice rimokatoličkog reda Misionarki ljubavi te optužile redovnicu i još jednu osobu za krijumčarenje djece.

Utočište Misionarki ljubavi, reda koji je osnovala Majka Tereza, bilo je namijenjeno trudnim neudanim ženama.

– Priznale su da su prodale najmanje pet ili šest beba parovima koji djecu nisu mogli imati – rekao je Reutersu policijski dužnosnik Aman Kumar.

– Sad istražujemo kako je operacija bila vođena i koliko je još djece prodano zadnjih godina – dodao je Kumar.

Misionarke ljubavi nisu odgovorile na pozive da komentiraju.
Arti Kujur, čelnica socijalne službe u Jharkhandu, rekla je da su redovnice naplaćivale između 40.000 i 100.000 indijskih rupija (od 3800 do 9500 kuna) po djetetu, ovisno o platežnoj sposobnosti kupaca.

– Dobili smo mnogo dojava o tome kako funkcionira to utočište i pratili smo što se ondje događa gotovo šest mjeseci – izjavila je Kujur.

Misionarke ljubavi prestale su 2015. godine organizirati posvajanja jer se nisu složile s vladinom odlukom da se pojednostavi procedura i posvojenje omogući i samohranim ili razvedenim osobama.

Socijalna služba sad će provjeriti svako slično utočište u državi Jharkhand.

– Čujemo da se to događa i drugdje i sve ćemo provjeriti i tome stati na kraj – zaključila je Kujur. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments