Aktualno OG sada Ogulin

Uspješna akcija spašavanja nakon požara u Semmelrocku

Danas, nešto iza deset sati, u pogonu ogulinske tvrtke Semmelrock buknuo je požar. Jedna je osoba ostala “zarobljena” i zbog sigurnosti drugi djelatnici tvrtke nisu mogli sami krenuti u akciju spašavanja. Pozvali su županijski centar 112 i nakon nekoliko minuta na lice mjesta došli su vatrogasci. Bili bi i brži da se u tom trenutku nije dogodila prometna na autocesti Zagreb-Split. Ušli su u prostorije i ubrzo ugasili požar, nakon čega su u akciju spašavanja krenuli članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Ogulin. Promet je regulirala policija, a na lice mjesta došli su i djelatnici Htne pomoći. Svi su s nestrpljenjem očekivali što će se dogoditi sa ozljeđenim djelatnikom koji je zadobio tešku povredu noge.

Na vrh silosa HGSS-ovci su u korito smjestili unesrećenog i on je za par trenutaka bio u kolima Hitne pomoći, koja su ga otpremila u ogulinsku bolnicu.

Sve se ovo događalo danas prije podne, ali, na sreću, riječ je samo o vježbi koje je provedena u spomenutoj tvrtki. Vježbu su pratili djelatnici i nekolicina naših sugrađana, a posebno je bilo atraktivno najmlađima koji su se baš bili uživili u akciju spašavanja.

Zanimljivo je da je, bez razmišljanja, ulogu unesrećenog pristao odglumiti gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović! Nakon vježbe dočekali su ga supruga,te njegov zamjenik Daniel Vukelja.  Pripadnici žurnih službi u šali su komentirali da ga neće spustiti na zemlju dok u proračunu ne osigura dodatna sredstva za njihovo funkcioniranje.

U vrijeme vježbe mnogi Ogulinci zabrinuto su reagirali na zvuk sirena hitne pomoći i vatrogasaca, no razloga za paniku nije bilo.